Pencereden Düşen Ömer'i Havada Yakaladı 

TAKİP ET

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde dengesini kaybedip 2. kattan beton zemine düşen otizmli 12 yaşındaki Ömer Faruk Aykut'u, o sırada tesadüfen bahçede olan komşusu Adnan Demir'in havada tutmaya çalışması olası bir ağır yaralanma veya ölümün önüne geçti. Aykut ve Demir ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Olay, İstasyon Mahallesi Üründül Sokak üzerinde bulunan Pektaş Apartmanı’nda meydana geldi.  Ailesiyle birlikte oturduğu evin penceresinden sarkan otizmli 12 yaşındaki Ömer Faruk Aykut bir anda dengesini kaybetti. Bu sırada bahçede olan ve Ömer Faruk’u fark eden komşusu Adnan Demir, ani bir hareketle beton zemine düşmek üzere olan Ömer Faruk Aykut’u havada kucaklayarak tutmaya çalıştı.
İKİSİ DE YARALANDI
Demir’in bu hayati müdahalesi, küçük çocuğun beton zemine sert bir şekilde düşmesinin önüne geçti. Demir, Aykut’un altında kaldığı için ayağından hafif yaralandı. Küçük çocuğunda bacağından yaralandığı öğrenildi. 



İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan ilk müdahalenin ardından Ömer Faruk Aykut ve onu ambulansla kadar taşınmasına yardım eden Adnan Demir 112 Acil Servis ekipleri tarafından Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 
Aykut ve Demir’in sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.