Önde Kontrol Var Arkadan Geç

TAKİP ET

Rahim Taşkın/Ünzüle Coşkun (Çorlu Haber) - Tekirdağ'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Tekirdağ Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan kararla pazar yeri girişlerinde HES kodu bildirilmesi zorunlu hale getirildi. Girişlerde oluşan uzun kuyruklar sonrası bazı vatandaşların görevlilerin bulunmadığı arka kapıdan içeriye girildiği görüldü.

Tekirdağ Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından 1 Aralık tarihinde yapılan toplantıda pazar yeri girişlerinde HES kodu bildirilmesi zorunlu hale getirildi. Alınan 130 no’lu kararda “pazar yerlerinde pazarcı/çalışanlar ve müşteriler için HES kodu zorunluluğunun getirilmesi, gerekli sorgulama yapıldıktan sonra herhangi bir olumsuzluğa rastlanmayan pazarcı/çalışan veya müşterinin pazar yerine kabul edilmesi” ifadelerine yer verildi.
“EKİPLER TEK TEK KONTROL EDİYOR”
Alınan karar sonrası Çorlu Belediyesi Kapalı Pazar Yeri girişinde Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler pazara gelen vatandaşların ateş ölçümünü yaptı, maske, mesafe ve temizliğe dikkat etmelerini istedi, HES kodu sorgulamalarını yaptı. Kodu olmayanlara Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan Hayat Eve Sığar mobil uygulaması ve e-Devlet üzerinden kod alarak yardımcı oldu.
“GİRİŞ KUYRUĞUNU GÖREN ARKAYA KOŞUYOR”
Zabıta ekiplerinin Çorlu Belediyesi Kapalı Pazar Yeri girişinde yaptığı kontroller nedeniyle zaman zaman uzun kuyruklar oluştu. Uygulamadan memnun olan vatandaşların yanı sıra şikayet edenlerde oldu. Bazı vatandaşlar ise oluşan kuyruklarda beklememek için pazar yerine pazarcıların araçları ile giriş-çıkış yaptığı kapıyı kullandı. Bu görüntüleri gören bir vatandaş, “Yaklaşık 15 dakika kuyrukta bekledim. Herkesi tek tek kontrol etmeleri güzel ama arka kapıdan kontrol edilmeden girenler var. Giriş kapısında en azından HES kodu soruyorlar karantinada olması gerekenler ön kapıdan alınmıyor. Fakat arka kapıdan hiçbir kontrol yapılmadan içeriye giriyorlar. Yetkililer bu konuda bir önlem alsın” dedi.