Okul Önünde Sosyal Mesafesiz Bekleyiş!

TAKİP ET

Rahim Taşkın/Ünzüle Coşkun (Çorlu Haber) - Milli Eğitim Bakanlığının yüz yüze eğitime geçiş planlamasının ikinci aşaması bugün başladı. Çorlu'da bazı okulların dış kapısında oluşan yoğunluğa bazı veliler tepki gösterdi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi bugün Çorlu’da da ilkokul 2, 3, 4 ve 8’inci, lise hazırlık ve 12'nci sınıf öğrencileri, yüze yüze eğitime başladı. Uzun bir aranın ardından ilk kez okula gelen öğrenciler derslere başlamadan önce bina önünde sosyal mesafeli olarak sıraya girerek İstiklal Marşı okudular. Maskeleri takılı olan öğrenciler tüm hijyen önlemlerinin alındığı sınıflarına geçerek mesafeli masalarda uzun süreden sonra ilk kez yüz yüze eğitimin heyecanını yaşadılar.
“SOSYAL MESAFE HİÇE SAYILDI”
Yüz yüze eğitimin ilk gününde okul önlerinde yaşanan yoğunluk endişe yarattı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında okula alınmayan veliler okul önlerinde zaman zaman yoğunluk oluşturdu. Çorlu Atatürk İlkokulu önünde çocuklarını bekleyen velilerin sosyal mesafe kuralına uymadığı görüldü. Güvenlik görevlisinin sosyal mesafe uyarasına aldırış etmeden bekleyen velilerse tepkilere neden oldu.  
“BU ŞEKİLDE Mİ VİRÜSLE MÜCADELE EDECEĞİZ”
Okul kapısında sosyal mesafe kuralına aldırış etmeden bekleyen velilere tepki gösteren bazı veliler, “Biz koronavirüsle böyle mi mücadele edeceğiz. Hepimiz çocuklarımız için endişeleniyoruz ama saatlerce kapı önünde sosyal mesafeye uymadan beklemenin anlamı ne. Bazı veliler maskelerini çenesine indirmiş çocuklara kötü örnek oluyor. Okul önlerinde önceden polis ekipleri görev alıyordu. Güvenlik görevlisi uyarıyor ama bu uyarıları kimse dikkate almıyor. Okul müdürü ve yardımcıları bu konuda önlem almalılar. Çocuklarımız bugün okul kapısında sorumsuz velilerin oluşturduğu yoğunluk nedeniyle okuldan zor çıktı. Çocuklar okulda kapmadığı virüsü okul çıkışlarında kapacak. Yetkililer bu soruna bir çözüm bulsunlar” dedi.