Mustafa Denizli'den beraberlik yorumu

TAKİP ET

Astana ile grubunda 1 - 1 berabere kalarak yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek olan Galatasaray'da Teknik Direktör Mustafa Denizli,

'da yer alan habere göre Şampiyonlar Ligi'nde grubunu Astana ile 1 - 1 berabere kalarak 3. bitiren ve Avrupa Ligi'ne kalan Galatasaray'da Teknik Direktör Mustafa Denizli, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Çok zorlu bir gece yaşayacağımızı biliyorduk. Zor bir takım, oynaması zor bir takım. Esasında ilk yarıda düşündüklerimizin önemli bir kısmını yaptık. Pozisyonlar bulduk pozisyonlar verdik. Baskısı son derece yüksek olan bir 90 dakika. Belki değişik şartlarda girseydik maça belki daha kolay bir gece olacaktı. Futbolcularımızın böyle bir gecede hata yapma payı her zaman vardır. Tabii ki galibiyetle çıkmak istediğimiz bir maçtı. Ama neticede öyle ya da böyle ana hedefimizi bulduk, ana hedefimiz bizim Avrupa'ya devam etmekti" şeklinde konuştu.

"KOŞULLARI ZOR BİR TAKIMA GELDİM"

Avrupa kupalarının, yürüdükleri bir kulvar olduğunu herhangi bir kulvardan da düşmeden devam ettiklerini söyleyen Teknik Direktör Denizli, "Koşulları zor bir takıma geldim. Bunu bilerek geldim. Yaklaşık 110 yıllık tarihinde benim gibi Galatasaray'ın yetiştirdiği Türk futboluna sunduğu ikinci üçüncü bir isim yok. Dolayısıyla ben buraya gelirken Galatasaray'ın koşullarının ne olduğuna bakmam. Bunu aklımla, beynimle ve kalbimle kabul ettim ve bu yarışın içinde her zaman takımımı tutmaya çalıştığım gibi bundan sonra da çalışacağım. Futbolda zor günler vardır. Özellikle beni yetiştiren bu camiada. Birkaç haftayı zorlu geçeceğiz ama bunların hepsini aşacağız. Bu akşam belki ortaya çok iyi futbol koyamadık. Dolayısıyla bireysel hatalar yaptık. Bunlar olacaktır. Biz yolumuza devam edeceğiz. Belki sendeleriz ama hiçbir kulvarda düşmeyiz" diye konuştu.

Takımın ve yönetimin protesto edilmesiyle ilgili Mustafa Denizli, bunun ilk defa yaşanan bir hadise olmadığını belirterek, "Zorluğumuz şuradan kaynaklanıyor. Geriye dönüp baktığımızda bazı başarılar, vurulması gereken neşterlerin zamanında vurulmamasına mani olur. Bunlar çok doğaldır. bunların hepsini aşarız burası bunları aşmak için önemli duraklardan bir tanesi. Çalışacağız, hatalarımız var düzelteceğiz" ifadelerini kullandı.

Devre arasında transfer yapıp yapmayacaklarıyla ilgili bir soru üzerine de Denizli, "Transfer bir ihtiyaçtan ortaya çıkar öyle bir ihtiyacımız varsa bunu telafi ederiz. Onun da süreci belli. Önce kendi işimizde alternatifler üretmeye çalışıyoruz. Aramızda olmayan futbolcular var. Dönmelerini bekliyoruz, ne zaman döneceklerini de bilmiyorum. Önümüzde kısa süre var. Belki onlarla çalışma imkanımız olmayacak ilk yarıya kadar böyle bir tablonun içerisindeyiz" cevabını verdi.

"BURAK, YÜRÜMESİNE MANİ BİR DURUM ÇIKMADIKÇA OYNAMAYA DEVAM EDECEK"

Tecrübeli teknik adam, Burak Yılmaz'da ısrar ettiği yönündeki bir görüş üzerine futbolcusuna sahip çıktı. Denizli, Burak Yılmaz'ın bu ülkenin yetiştirdiği en büyük golcüsü olduğunu iddia ederek, "Burak, Selçuk, Hakan büyük fedakarlıklarla arkadaşlarının yanında maça çıktılar. Burak'ın hangi koşullarla oynadığını ben biliyorum. Burak, yürümeye mani bir durum çıkmadıkça oynamaya devam edecek. Umut'tan da istifade edeceğiz" dedi.