Müsilaj Araştırma Komisyonu Tekirdağ'da İnceleme Yaptı

TAKİP ET

TBMM Müsilaj Sorununu Araştırma Komisyonu, Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde Atık Su Arıtma Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Marmara Denizi olmak üzere denizlerdeki müsilaj sorununun arastırılması ve gereken önlemlerin alınması için kurulan TBMM Araştırma Komisyonu, Tekirdağ’a gelerek incelemelerde bulundu.

Ergene-1 Organize Sanayi Bölgesi Atıksu Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulunan komisyon üyelerini, Vali Aziz Yıldırım ve Ergene Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı karşıladı.

Daha sonra komisyon üyeleri arıtma merkezini gezdi. Arıtma tesisi gezisinde arıtılmadan nehirden alınan kaplardaki numune sular ve arıtılıp berrak hale getirilen temiz sular da heyetin inceleme çalışmalarına sunuldu.

Ardından komisyon üyeleri, Ergene 1 OSB Toplantı Salonu’nda müsilaj sorununun istişare edildiği bir toplantı gerçekleştirdiler.

Toplantıda konuşan Vali Yıldırım; “Müsilaj konusu 6 aydan bu yana özellikle son 4 aydır gündemimizi çok ciddi olarak meşgul ediyor. Bununla ilgili Marmara Denizi’nde çalışmalar yapıldı ve TBMM’nin de böyle bir komisyon kurmak suretiyle bu çalışmalara ne kadar önem verdiğini göstermiş olması bizim için çok büyük bir memnuniyettir.” dedi.

Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından Ergene 1 OSB tanıtım videosu izlendi. Sonrasında Derin Deniz Desarj A. Ş. Genel Müdür V. Murat Aktaş, Derin Deniz Desarj ve yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirici bir konuşma gerçekleştirdi.

Ardından komisyon üyeleri, müsilaj konusunda istişarelerde bulundu.