Milyonların Gözü Bu Toplantıda! Asgari Ücret Belli Oluyor

TAKİP ET

Türkiye'de milyonlarca vatandaşın merakla beklediği asgari ücret görüşmelerinin ardından asgari ücretin belli olması bekleniyor.

Türkiye'de milyonlarca vatandaşın ve ailelerinin tutarının ne kadar olacağını merakla beklediği asgari ücretinin 2022 yılı tutarı işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun gerçekleştireceği toplantı sonrası belli olacak.
Asgari ücretle ilgili 4. ve son toplantı bugün saat 11:00'da Çalışma Bakanlığı'nda gerçekleşiyor. Toplantı sonrasında 2022 asgari ücretin açıklanması bekleniyor.
Komisyon 1,7 ve 9 Aralık'ta toplanmış, taraflar yapılan 3 toplantıda zam konusunda bir karara varamamıştı. Üçüncü toplantı enflasyon rakamları nedeniyle kilitlenmişti.
Kulislerdeki son rakamın 4070 ila 4090 lira arasında olacağı belirtiliyor. Net rakamların bugün akşam saatlerine doğru açıklanması bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde Abdulkadir Selvi'nin "Asgari ücretin 4 bin 20 veya 4 bin 70 olacağı yönünde duyumlar aldım" demesinin ardından, gözler  Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun açıklayacağı karara çevrildi.