Meteoroloji'den Kar Müjdesi

TAKİP ET

Türkiye'de mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar Trakya'dan gelen soğuk hava dalgasının etkisine girecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sitesinden paylaşılan 5 günlük hava durumu raporunda Tekirdağ'da hava sıcaklığının Perşembe günü eksi 1 dereceye kadar düşeceği tahmin edilirken karla karışık yağmurun etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye, yarından itibaren soğuk, yağışlı ve kar yağışlı hava sistemlerinin etkisi altına girecek.
Kuzey ve batı bölgelerde yağmur ve sağanak şeklinde görülecek olan yağışlar, Çarşamba gününden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görülmesi öngörülüyor.
HAVA SICAKLIĞI NASIL OLACAK?
Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
KUVVETLİ RÜZGARA DİKKAT
Rüzgarın; Marmara'nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey kesimleri ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların, gece saatlerinden sonra Kırklareli ve Edirne çevrelerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.
TEKİRDAĞ'A KAR YAĞACAK
14 Ocak Perşembe günü yurt genelinde yağışlar kar ve karla karışık yağmur şeklinde olacak. Meteoroloji tarafından yayınlanan haritada 14 Ocak Perşembe Tekirdağ'da karla karışık yağmur bekleniyor.