Kimlik Bilgileri Dolandırıcıların Eline Geçen Samsunlunun Hayatı Karardı

TAKİP ET

Samsun'da kaybettiği kimlik fotokopisi dolandırıcıların eline geçen Yusuf Kırman'ın adına sahte hesaplar açıldı ve yüklü miktarda telefon faturaları ile trafik cezaları kesildi.

Samsun'un Kavak İlçesi'nde oturan evli ve 4 çocuk babası Yusuf Kırman'ın kaybettiği kimlik fotokopisinin dolandırıcıların eline geçti. İzmir Emniyet Müdürlüğü'nden kendisine gelen telefonla kimliğinin Ankara, İzmir, Bursa, Edirne ve İstanbul'daki çeşitli suçlarda kullanıldığını öğrenen Yusuf Kırman, durumu hemen savcılığa bildirdi. Yapılan araştırmalar sonucu, kimliğin A.A. tarafından kopyalandığı tespit edildi. A.A., İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından yakalandıktan sonra sevk edildiği adliyede tutuklandı. Yusuf Kırman, bunun ardından ehliyetinin kopyalandığını öğrendi.

CEZAEVİNDE YATIYOR GÖRÜNÜNCE...

Ordu'nun Korgan İlçesi'nde muayene olmak için hastaneye giden Yusuf Kırman, burada görevlilere kimliğini verdikten sonra Edirne Kapalı Cezaevi'nde yatıyor göründüğü belirtilince şaşırdı. Bir kez daha savcılığa giden Kırman, suç duyurusunda bulundu. Yapılan araştırmalar ardından insan kaçakçılığı suçundan Edirne Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda yatan kişinin B.S. olduğu tespit edildi. Bu olaydan da aklandığını zanneden Yusuf Kırman, bir süre sonra adına gelen trafik cezaları ve kimliği ile çıkarılan cep telefonu faturaları karşısında şaşkına döndü. Yusuf Kırman, şunları anlattı:

"EMNİYET'TEN ARADILAR, DOLANDIRICILAR SANDIM MEĞER GERÇEK POLİSMİŞ"

"Bir akşam telefonum çaldı ve arayan kişi kendisinin İzmir Emniyeti'nde görevli bir polis memuru olduğunu söyledi. Bunun bir dolandırıcılık olayı olduğunu düşünüp telefonu kapattım ve sonra Emniyet Müdürlüğü'ne gittim. Durumu anlattım ve yapılan araştırmada arayan kişinin gerçekten polis olduğu, adıma düzenlenen sahte kimlikle çeşitli suçlar işlendiği ortaya çıktı. Olayın peşini bırakmayan İzmir Emniyeti, kimliğimi kullanan A.A.'yı yakaladı. Tam bu işten kurtulduk derken bu kez 2'nci şokla sarsıldım."

"ŞU ANDA İCRALIK DURUMDAYIM, BANKALARDA ADIM LEKELENDİ"

Ordu'nun Korgan İlçesi'nde muayene olmak için hastaneye giden ve kimliğini görevli personele verdiğinde ilginç bir haberle karşılaşan Kırman, şöyle devam etti:

"Kimliğimi incelendikten sonra yanıma gelen görevliler, benim Eskişehir Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu gözüktüğümü söyledi. Araştırmalar sonucunda Yusuf Kırman isminde birisinin cezaevinde yattığını öğrendim. Savcılığa gidip durumu anlattım. Daha sonra cezaevinde yatan şahsın, benim adıma çıkardığı sahte ehliyetle insan ticareti yaparken yakalanan, cezaevine de benim adımla giren B.S. olduğunu öğrendik. Bu olaydan da kurtulduk derken bu kez de adıma düzenlenen sahte kimlik ve ehliyet ile alınan cep telefonu hatlarının faturaları karşıma çıktı. Şu anda tüm cep telefonu operatörleri tarafından icralık durumdayım. Bankalarda adım lekelendi. Sonuçta işlenen tüm suçların faillerinin B.S. ve A.A. olduğu ortaya çıktı. Yetkililerden adımdaki bu lekenin kaldırılması konusunda bana yardımcı olmalarını bekliyorum."