Hangi İl Hangi Risk Grubunda, İşte Cevabı…

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen Korona virüs düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli iller belli oldu. Korona virüs ile mücadele kapsamında uygulanan kısıtlamalar, risk haritasına göre belirleniyor. Vatandaşlar ise arama motorları üzerinden "hangi iller yüksek riskli?", "düşük riskli iller hangileri?" gibi sorulara yanıt aramaya başladı. İşte, illerin korona virüs risk durumu!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerin 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayılarını içeren haritanın güncel halini paylaştı. Bakan Koca, paylaşımında "Yüksek riskli illerimiz risklerini düşürmek için daha tedbirli olmalı. Normalleşme kontrollü gerçekleşmeli" mesajına yer verdi. Bakan Koca, paylaşımında “Yüksek riskli illerimiz risklerini düşürmek için daha tedbirli olmalı. Normalleşme kontrollü gerçekleşmeli” mesajına yer verdi.
Bakan Koca, yaptığı yeni uyarıda ise “Bu hafta ne kadar tedbirli olursak şehirlerimizin rengi ona uygun olarak şekillenecek. Mevcut avantajlarımızı kaybetmemek için daha dikkatli ve temkinli hareket etmeliyiz” dedi.
ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER
Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Artvin, Rize, Trabzon, Gümüşhane, Giresun, Ordu, Tokat, Amasya, Samsun, Sinop, Kilis, Adıyaman, Osmaniye, Aksaray, Konya, Burdur, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Balıkesir, Çanakkale ve İstanbul.20
YÜKSEK RİSKLİ İLLER
İzmir, Bursa, Bilecik, Kütahya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Ankara, Kırıkkale, Muğla, Antalya, Mersin, Karaman, Niğde, Adana, Hatay, Kayseri, Malatya, Erzurum ve Ardahan.
ORTA RİSKLİ İLLER
Manisa, Aydın, Denizli, Afyonkarahisar, Isparta, Eskişehir, Karabük, Çankırı, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Kahramanmaraş, Gaziantep, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Muş, Bitlis, Kars, Iğdır ve Ağrı.
DÜŞÜK RİSKLİ İLLER
Uşak, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Bingöl, Şırnak, Van ve Hakkari.