Hafta Sonunu Fırsat Bilip Çorlu'yu Yine Kimyasal Kokuya Boğdular!

TAKİP ET

Rahim Taşkın/Ünzüle Coşkun (Çorlu Haber) Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde özellikle hafta sonları yoğun olarak hissedilen ve genizde yanmaya da neden olan kötü koku yeniden Çorlululara zor anlar yaşattı. Vatandaşlar yetkililerden kalıcı çözümler bekliyor. 

Çorlu’da geçtiğimiz hafta sonu neredeyse tüm ilçeyi kaplayan kötü koku yeniden Çorlululara geceyi zindan etti. Özellikle mesainin olmadığı cuma veya cumartesi geceleri kötü koku neredeyse tüm Çorlu’yu kaplıyor. Vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine geçtiğimiz hafta Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri gece yaptıkları denetimlerde 8 işletmeyi kontrol ederek, işletmelerin atık sıvı deşarj ettikleri kanallardan numune almıştı. 

Bu gece yeniden Nusratiye, Cemaliye, Hıdırağa,Silahtarağa, Hatip, Şeyhsinan, Çobançeşme, Muhittin, Reşadiye, Havuzlar, Rumeli ve Alipaşa Mahallelerini sararak gece boyunca evler de dolan bu zehirli gazlara hala çözüm bulunmamasına vatandaşlar tepki gösterdi. Vatandaşlar yetkililerden artık, insan sağlığını tehlikeye atan işletmelere gerekli yaptırımları yapmaları ve denetimleri arttırmalarını istedi.  

Sosyal medya hesaplarından tepki gösteren bazı vatandaşların mesajları;

“Kemalettin mahallesi. Genzi yakıyor metal kokusu…”

“Cemaliye mah çok yoğun. Bu kokuyu bilerek,gece salıyorlar. burada çalişan, memleketini,insanı, nı seven kimse yokmu? neden ihbar etmiyorlar.!”

“Corlu her yerinde var koku tanıdık geliyor ve hiç aramasinlar direk kimyevi madde üreten firmalara gitsinler kimyevi madde kokusu bu yetkililer ona göre baksın”

“Seyhsinan mah. Hissediyoruz hemde nasıl baş dönmesi mide bulantisi başladı”

 “Hatip Mahallesi Bu NASIL bir kokudur.”

“Şuan havuzlarda berbat bir koku nefes alınmıyor nasıl bulamıyor yetkililer”

 

 

“Kemallettin Mahallesindeyiz aşırı kötü bir koku var”

 

“Nustariye Mahallesindede kötü koku var camları açamıyoruz!”

 

“Reşadiye Mah. Yetkililer ilgilensin artık yeter resmen göz göre göre zehirleniyoruz yetkililer kokuyu almıyor mu?”

çorlu koku