GÜRKAN, GELECEĞİN LİDERLERİNE SESLENDİ

TAKİP ET

Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet ve Liderlik Okulu tarafından düzenlenen 'Yerel Yönetimler Akademisi 6' programına davet edilen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 'Ortak Akılla Kenti Birlikte Yönetmekte Doğru Stratejiler' konulu bir konuşma gerçekleştirdi.

           2014 yılında ‘En İyi Belediye Başkanı’ ödülünü kazanan ve 20 ay gibi kısa bir sürede birçok projeyi hayata geçirerek Edirne’ye farklı bir vizyon kazandıran Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Bahçeşehir Üniversitesi bünyesinde kurulan ve geleceğin liderlerini yetiştirmeyi hedefleyen Hükümet ve Liderlik Okulu’nun düzenlediği ‘Yerel Yönetimler Akademisi 6’ programına katılarak, edindiği siyasi deneyimlerini geleceğin liderleriyle paylaştı. 

                Yerel yönetimlerde görev almak isteyen bireylerin bu konuda donanımının sağlanması amacıyla düzenlenen program kapmasında 26 Aralık 2015 Cumartesi günü saat 10:00-11:15 saatleri arasında ‘Ortak Akılla Kenti Birlikte Yönetmekte Doğru Stratejiler’ konulu konuşma gerçekleştiren Gürkan, Edirne için yapılan projelerde Edirne halkının nasıl söz sahibi olduğuna değindi.

                 “Edirne” ortak paydası altında, hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin, tüm kurumlarla işbirliği içinde kenti geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirmeyi hedeflediklerini ifade eden Gürkan, “Seçim çalışmaları sırasında Edirne halkına birçok vaatlerde bulundum. Bu vaatlerden en önemlisi kenti, Edirne halkıyla birlikte yönetmekti. Bence bir belediye başkanının kenti yönetirken göz önüne alacağı en önemli kısas alacağı kararları ve gerçekleştirmeyi hedeflediği projeleri halkla birlikte kararlaştırmak, halkın menfaatleri doğrultusunda hareket etmektir. 20 ay önce bu hedef doğrultusunda çıktığımız yolda hayata geçirmeyi planladığımız tüm projelerde kurum ve kuruluşlarla birlikte hareket ettik, sorunları birlikte tespit ederek, çözüm yolları geliştirdik. Halka hesap verme toplantıları düzenleyerek, yaptığımız harcamaları, gerçekleştireceğimiz projeleri Edirne halkıyla paylaştık” diye konuştu.

                “EDİRNE’Yİ EDİRNE HALKIYLA BİRLİKTE GELECEĞE TAŞIMAK İSTİYORUZ”

                10 Ocak 2016 tarihinde Türkiye’de bir ilki gerçekleştireceklerini ifade eden Gürkan, “Edirne’de altyapı sorunu çözmek için yola çıktık. Kentte yaşanan 4 önemli problemi çözüme kavuşturmak adına projeler geliştirdik.  Projelerimiz büyük çoğunluğu tamamlandı. Kentin gelecekteki 50 yıllık altyapı sorununu çözmek istiyoruz. 10 Ocak 2016’da 24 mahallede referandum yapacağız, halka soracağız: ‘Alt yapıyı yenileyeceğiz. Tüm bu işlemleri parça parça mı yapalım, hepsini aynı anda mı yapalım’ diye. ‘3 yıl beraber çile çekmeye var mısınız’ diyeceğiz. Çünkü biz belediyede demokratik bir yönetim kurmak istiyoruz. Çünkü biz Edirne’yi, Edirne halkıyla birlikte geleceğe taşımak istiyoruz. Çünkü biz, halkın istemediği, halkın kabullenmediği projeler değil; Edirne halkının beklediği ve özlediği projelerle başarıya ulaşmak istiyoruz. ” dedi

                Hükümet ve Liderlik Okulu öğrencileri daha sonra, yerel yönetimlerle ilgili merak ettiklerini Başkan Gürkan’a sorarak, belediyelerin işlevi ve işleyişi hakkında Gürkan’dan bilgi aldılar.