Ergene'de 76 Yıldır Süren Şeker Gibi Bayramlaşma Geleneği

TAKİP ET

2 yıl aradan sonra nihayet koronavirüs korkusu olmadan, kısıtlamasız, maskesiz, mesafesiz bir bayrama girildi. Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde 76 yıldır sürdürülen bayramlaşma 2 yıllık aranın ardından tekrar yaşatıldı.

Geçtiğimiz 2 yıl boyunca Koronavirüs gölgesinde kutlanan Ramazan Bayramı, bu sene özgürlüğüne kavuştu. Ergene'nin Ahimehmet Mahallesi'nde yaşayanlar salgın nedeniyle 2 yıldır ara verdikleri geleneklerini bu Ramazan Bayramı'nda yeniden yaşattı. 2 yıl aradan sonra bayramda bir araya gelip, yakınlarıyla bayramlaştıkları için mutlu olduklarını söyledi. Mahalleli topladığı paralarla satın aldığı hediyeleri, öğle namazının ardından cami bahçesinde sıraya giren çocuklara dağıttı.

Ahimehmet Mahallesi Muhtarı Mehmet Ertaş, çocuklara bayramda hediye dağıtma geleneğini 76 yıldır sürdürdüklerini söyledi. Bu geleneği geleceğe taşımak istediklerini aktaran Ertaş, "Mahalle halkı bir araya gelip ortak aldıkları hediyeleri çocuklara dağıtıyor. Amacımız büyüklerimizle, küçüklerimizle bayramlaşmak ve bu geleneği onlara aşılamak. Böylelikle hem bu gelenek yaşıyor, hem de çocuklarımızla ve mahalle sakinlerimizle bayramlaşıyoruz." diye konuştu.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Mahallemizde güzel bir geleneği, göreneği yaşatmanın onurunu yaşıyoruz diyerek, "Çok şükür ki bir bayrama erişmenin mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. Pandemi süresince çocuklarımız, vatandaşlarımız kaynaşamadı birlik beraberlik olamadı ama bugün çok şükür Rabbimize Allah izin verdi. Bugün Ahimehmet Mahallemizde güzel bir geleneği, göreneği yaşatmanın onurunu hep beraber yaşıyoruz. Muhtarıma ev sahipliği için teşekkür ediyorum. Muhtarımızın güzel bir talebi oldu bizden. Başkanım bir dahaki bayrama bayramlaşma törenini yazlık düğün salonunda yapalım dedi. İnşallah nasip olursa ne söz verdiysek yerine getireceğiz. Bir daha ki bayrama bayramlaşma törenini yazlık düğün salonunda yapacağız” dedi.