Enerjinin Yeni Cazibe Merkezi; Trakya

TAKİP ET

Rahmican Çalışkan (Özel Haber) - Enerji Ekonomisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, enerji konusunda yeni cazibe merkezinin Trakya olacağına dikkat çekti ve 'Enerji konusunda gözler Trakya'nın üzerinde' dedi.

Enerji Ekonomisi Derneği Başkanı, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Trakya’nın, Türk Akım, TANAP gibi dev projelerin kesişim merkezi olduğuna dikkat çekerek, Trakya’nın enerji konusunda yeni cazibe merkezi olacağını dile getirdi.
Çorlu Gazetesi’ne konuşan Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Trakya’nın Avrupa Birliği’ne komşu olduğunu, dolayısıyla Trakya’nın enerjide zaten bir cazibe olduğunu söyledi. Hatların geçiş güzergâhı olmasının ötesinde, Trakya’nın TANAP, Türk Akım, gibi hatların kesişim noktası olduğunu, Karadeniz’den çıkarılacak doğal gazın da Trakya üzerinden taşınacağını anlatan Kumbaroğlu, Trakya’nın kendi doğal gaz kaynağı olduğunun da altını çizdi.
“Enerji Konusunda Gözler Trakya’nın Üzerinde”
Trakya’daki doğal gaz kaynaklarının büyük bir kısmının kaya gazı olduğunu, geçmişte Trakya’da özel bir şirket tarafından kaya gazı üretiminin de yapıldığını, ama kaya gazı üretiminin çevresel etkileri olduğunu söyleyen Gürkan Kumbaroğlu, “Trakya’da aktif ve ciddi yatırım yapan bir şirket Türkiye’den çekilme kararı aldı” diyerek, bu kararın ekonomik değil, siyasi olabileceğini aktardı.
Enerji konusunda gözlerin Trakya’nın üzerinde olduğunu vurgulayan Enerji Ekonomisi Derneği Başkanı Kumbaroğlu, “Türkiye’nin yeni enerji cazibe merkezi Trakya olabilir” şeklinde konuştu.