Elektrikli Scooter İle Yola İnen Yandı! Polis Ceza Kesmeye Başladı

TAKİP ET

Rahim Taşkın/Ünzüle Coşkun (Çorlu Haber)- Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde karayolunda seyir halinde ilerleyen elektrikli scooter'a para cezası kesildi. Kullanıcıya scooterı karayolunda kullanmaktan kaynaklı 132 TL ceza kesildi.

Son zamanların en popüler uygulamalarından biri olan ve Çorlu’da 2 Kasım tarihinden itibaren kullanılmaya başlayan elektrikli scooter Martı'ya ceza kesilmeye başladı. Çorlu’da bisiklet yolu olmadığı için kiraladığı elektrikli scooter ile karayolunu kullanan S.Ç. isimli vatandaş Atatürk Meydanı’nda trafik ekipleri tarafından durduruldu. S.Ç.’ye elektrikli scooterı karayolunda kullanmaktan kaynaklı 132 TL ceza kesildi.
Yazılan ceza sonrası sitem eden S.Ç., “Martı bizim çarşıda işlerimizi halletmek için çok pratik geliyordu. Geldiği günden itibaren her gün işe gidip gelirken, çarşıda işlerimi hallederken kullanıyordum. Bu sabah Atatürk Meydanı’nda uygulama yapan polis ekipleri beni durdurdu ve ceza yazacağız dediler. İlk şaka yapıyorlar sandım ama kimliğimi isteyince çok şaşırdım. Kaldırım da ve karayolunda kullananlara ceza yazılacağını söylediler. Madem öyle bizim Çorlu’da bisiklet yolu yok neden buraya bu hizmeti getirdiler. Belediye başkanı emniyetle görüşmedi mi 132 lira ceza yedim. Sadece ben değil herkese ceza kesilecek onların işgüzarlığı yüzünden. Vatandaşı hep mağdur ediyorlar. Şimdi ne olacak bu yatırım burada çöp oldu ben bir daha kullanmam” dedi.
BAKAN 'DÜZENLEME ŞART' DEMİŞTİ
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise geçtiğimiz günlerde yaygın şekilde kullanılan elektrikli scooterlar için “Sonuçta yolcu taşıyorlar. İşin içine yolcu taşımacılığı girdiğinde düzenleme şart oluyor” diyerek uygulamaya yönelik bir çalışmanın yakın zamanda açıklanacağının sinyalini vermişti.