DSP'den İstifa Eden Başkan AK Parti'ye Geçti

TAKİP ET

Ünzüle Coşkun (Çorlu Haber) - Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata DSP'den istifa ederek AK Parti'ye katıldı.

AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından Marmaraereğlisi’nde düzenlenen basın toplantısında Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata DSP'den istifa ederek AK Parti'ye geçtiğini duyurdu. 
Başkan Ata yaptığı açıklamada, " Yapılmayanları yapmaya, dokunulmayanlara dokunmaya, unutulanları hatırlamaya çalıştık. Ancak belediyemizin daha güçlü ve özellikle Ankara’dan taleplerimiz konusunda daha etkili olması gerektiğini de bu sürede gördük, anladık. Seçimlerden önce bu ilçe belediye başkanı adayı olmamla ilgili gayretini desteğini hep gördüğüm değerli Mestan Özcan’a ve bu sürecin her dakikasını paylaştığım TBMM Başkanı Mustafa Şentop hocamıza çok teşekkür ederim. Partimizin desteğiyle Marmara Ereğili’mizde belediyemiz artık daha güçlü olacaktır. Bizi 1,5 yıllık hizmet süremizde sürekli izleyen, millet lehine aldığımız önemli kararlarda hep destekleyen bugün almış olduğumuz bu önemli karar için bizi cesaretlendiren il başkanım Mestan Özcan’a da ayrıca teşekkür ederim. Demokratik Sol Partiden istifa ediyorum. Rozetimizi de inşallah sayın Cumhurbaşkanımız takacaktır. Hepimize Tekirdağ’a hayırlı olsun"dedi.

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, yaptığı konuşmada "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile birlikte yatırımları artırmaya devam edeceğiz. Hikmet Ata'yı 2014 yılından beri biliyoruz. Halkın dertleriyle dertleniyor ve onları çözmek için gayret sarf ediyor. Marmaraereğlisi'ni de halkın hizmetkarlarıyla da buluşturduğumuz için mutluyuz" dedi.

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan da Ata'nın AK Parti'ye geçmesinin Tekirdağ'a güzel kazanımlar sağlayacağını belirtti.
31 Mart yerel seçimlerinde, Süleymanpaşa, Kapaklı ve Hayrabolu belediyesinde Ak partinin adayları seçimi kazanarak 3 belediye AK Partili olmuştu. Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet ATA’nında DSP’den AK partiye geçmesiyle birlikte Tekirdağ’da Ak Partili Belediye sayısı 4’e çıktı.