Dereyle İlgili Çalışmalar Ne Zaman Başlayacak?

TAKİP ET

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde dereye akıtılan lağım sularıyla ilgili hiçbir çalışma yapılmazken bölgedeki bina sayısı da giderek artıyor. Vatandaşlar ise dereyle ilgili çalışmaların ne zaman başlayacağını merakla bekliyor.

Geçtiğimiz yıl 22 Ekim 2019 tarihinde Avrupa Yakası Gazetesi  “Bir Sabahta Bu Derenin Başında Poz Versin” başlığı ile Çorlu’da Bülent Ecevit Bulvarı’nın altındaki dereyi gündeme getirmişti. Üzerinden bir yıla yakın zaman geçmesine rağmen dereye akıtılan sular ile ilgili hiçbir gelişme olmaması vatandaşlarında tepkisine neden oldu.
BİNA SAYISI GİDEREK ARTIYOR, DEREDE HİÇBİR ÇALIŞMA YOK
Çoban Çeşme Mahallesi’nde yer alan dereye akıtılan lağım sularıyla ilgili geçtiğimiz yıl konuyu Avrupa Yakası Gazetesi olarak gündeme taşımıştık. Geçtiğimiz yıldan bu yana bölgedeki bina sayısı artarken, dereyle ilgili hiçbir çalışmanın yapılmaması dikkatlerden kaçmadı. Dereyle ilgili gerekli çalışmaların yapılmasını isteyen vatandaşlar gazetemize konuşarak: “Bülent Ecevit Bulvarı’nın altındaki dereye maalesef lağım suları akıyor, havaların sıcak olduğun günlerde çok pis kokuyor, bir taraftan da buraya yerleşim yerleri açılmaya devam etmesi gerçekten anlaşılır gibi değil” dedi.
BİRAN ÖNCE GEREKLİ ÇALIŞMALARIN YAPILMASINI BEKLİYORUZ
Bülent Ecevit Bulvarı altında bulunan ve lağım sularının akıtıldığı dereyle ilgili gerekli çalışmaların yapılmasını isteyen vatandaşlar, “Biran önce dereyle ilgili gerekli çalışmaların yapılmasını istiyoruz, çünkü bina sayıları giderek artıyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden gerekli yatırımların yapılarak bu sorunumuzun çözülmesini bekliyoruz” dedi.