Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hastanenin Adını Duyurdu!

TAKİP ET

Rahmican Çalışkan (Çorlu Haber) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ'a yapılan şehir hastanesinin adının; İsmail Fehmi Cumalıoğlu verildiğini duyurdu ve bir dahaki seçimde AK Partinin yüzde 50'nin üzerine çıkacağının altını çizdi.

Tekirdağ’da halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İlk defa buradan söylüyorum; Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’nin açılışını yapacağız” diyerek şehir hastanesinin adını duyurdu.
“Bu Kutlu Mücadelede Tekirdağ’ı En Güçlü Görmek İstiyoruz”
AK Parti’nin bir dahaki seçimde Tekirdağlılar ile muhabbeti güçlendirerek yüzde 50’nin üzerine çıkacağına inandığını, Türkiye’nin 2023 hedeflerinin önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu kutlu mücadelede Tekirdağ’ı en güçlü görmek istiyoruz. İlk defa buradan söylüyorum; Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’nin açılışını yapacağız. Bize büyüklerimizi unutmamak yakışır” ifadelerini kullandı.
Tüm ilçeleri selamlayarak, Tüm ilçe, mahalle, hanelerindeki herkesi yürekten selamlıyorum” diyen Erdoğan, “Fetihler gören, Rabbimden lütuflar gören Tekirdağ… Gönül medeniyetimizin parlayan incisi Tekirdağ… Acıyı da hasreti de onurlarına kadar yaşayan onurlu Tekirdağ” ifadelerini kullandı.
İsmail Fehmi Cumalıoğlu  Kimdir?
Siyaset ve devlet adamı olan İsmail Fehmi Cumalıoğlu, aynı zamanda şairdir. Cumalıoğlu, 1912 yılında Hayrabolu/Tekirdağ'da dünyaya gelmiştir. 25 Temmuz 1996 tarihinde ise vefat etmiştir.
Fehmi Hilmi Cumalıoğlu. Dedesi, Fatih Camii bilginlerinden Müderris Cumalı Ali Zühtü Efendi’dir. Cumalıoğlu, ilk ve ortaokulu Tekirdağ’da, liseyi ise İstanbul’da bitirdi. 1932 yılında Askerî Tıbbiyeye öğrenci olarak girdi ve Tıp Fakültesinden pek iyi derece ile mezun oldu. 1947 yılında Gülhane Askerî Tıp Akademisinden birinci sınıf iç hastalıkları uzmanı diploması aldı. Samsun Askeri Hastanesi baştabibi ve Samsun Tabipler Odası başkanı olarak görev yaptı. 1960 yılında kendi isteğiyle, albay rütbesinde iken emekli oldu. İstanbul’a yerleştikten sonra İlim Yayma Cemiyeti idâre heyetine girdi. Sönmez Neşriyat’ın idare meclisi üyeliği ve genel müdürlüğünü yaptı.
1961 yılında Yeni Türkiye Partisi saflarında siyasete atıldı. 1965’te bu partiden, 1973 ve 1977’de Millî Selamet Partisinden milletvekili seçilerek parlamentoya girdi. MSP’de Genel Başkan yardımcısı, AP lideri Süleyman Demirel başkanlığında AP-MSP-MHP’nin katılmasıyla kurulan 2. Milliyetçi Cephe hükümetinde Çalışma bakanı (21 Temmuz 1977-5 Ocak 1978) oldu. 12 Eylül 1980 askeri darbesiyle partisi kapatıldığında tutuklandı, yargılanarak aklandı. Sonraki yıllarda siyasete dönmedi.
ESERLERİ:
ŞİİR: Örülmemiş Duygular (1934), Gölde Sabah (1934), Senin İçin (1936), Çığlık (1959).
İNCELEME: Vazife ve Feragat (1937), 14 Mart’tan İlhamlar (1938), Mehmet Akif’in Hayatı ve Tefekkür Cephesi (1959), Mehmet Akif’in Hayatı ve İstiklal Marşı (1962), Komünizm ve İslâm (1963), İslâm’a İftira Edenlere Cevap! (1967), İman: Milletlerin Kaderini Çizen Hakk’a ve Batıla Dayalı İnanışlar (1968).