Çorlulu Öğrenciler Dünya Birincisi Oldu

TAKİP ET

Uluslararası Caribou Matematik Yarışmasında Çorlu Bilim Sanat Merkezi öğrencilerinden Ali Deniz Yücel ve Ayşegül Erdoğan tüm soruları doğru cevaplayarak dünya birinciliğini elde etti.

Kanada merkezli düzenlenen ve İngilizce olarak 13-14 Ekimde ilk aşaması gerçekleştirilen Uluslararası Caribou Matematik Yarışması 5-6 Sınıflar kategorisinde yarışan Çorlu Bilim Sanat Merkezi öğrencileri tüm soruları doğru cevaplayarak dünya birinciliği elde ettiler. 
Çorlu Bilim Sanat Merkezi Matematik Öğretmeni Burcu Çalışkan Karakulak, okulların yüz yüze eğitime başladığı tarihten itibaren derece yapan öğrencileri ile birlikte her hafta çalıştıklarını, farklı sorular çözdüklerini, 6. sınıf öğrencisi olmalarına rağmen üst kademe sorularla uğraştıklarını ve sınavın İngilizce olmasının öğrencilerin yabancı dil seviyelerini artırmalarına yardımcı olduklarını belirten kurum Müdürü Kadir Şahin Ayrıca uluslararası bir alanda yabancı diğer öğrencilerle birlikte isimlerinin anılıyor olmasından çok gurur duyduğunu belirtti.