Çorlu Yeniden Kızarmaya Başladı!

TAKİP ET

Rahim Taşkın/Ünzüle Coşkun (Çorlu Haber) - Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde artan koronavirüs vaka sayıları Hayat Eve Sığar uygulamasındaki risk yoğunluğu haritasına da yansıdı.

Ülkemizde devam eden koronavirüs salgınında Temmuz ayında azalan vaka sayıları Çorlu’da yeniden yükselişe geçti. Buna göre Çorlu’da yoğunluk haritası yeniden kızarmaya başladı. Hayat Eve Sığar uygulamasında, Çorlu'un yoğunluk haritasına bakıldığında ciddi anlamda kırmızı bölgelerin artış gösterdiği görülürken, kentte yüz bin kişide görülen vaka sayısı da giderek yükseliyor. Tekirdağ genelinde Temmuz ayı başında 20,88’e kadar düşen vaka sayısı 17-23 Temmuz haftası 27,25’e, 24- 30 Temmuz haftası 67,90’a, 31 Temmuz-6 Ağustos haftası ise 93,96’ya çıktı.
Sağlık Bakanlığı bilgilerine göre Tekirdağ’da aşı uygulanan toplam kişi sayısı 1 milyon 278 bin 582 olurken, bunların 659 bin 088’i birinci doz, 509 bini ise ikinci doz aşı olarak kayıtlara geçti. Tekirdağ’da aşılama yüzdesi de şuan itibarı ile yüzde 79,50’lere ulaştı.









çorlu koronavirüs haritası çorlu koronavirüs tablosu çorlu koronavirüs vaka sayısı çorlu koronavirüs yoğunluk haritası çorlu koronavirüs sayısı