Çorlu Sular Altında Kaldı!

TAKİP ET

Rahim Taşkın/Ünzüle Coşkun (Çorlu Haber) – Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde aniden bastıran sağanak yağış yolları göle çevirdi. Araçlar göle dönen yollarda ilerlemekte güçlük çekerken bazıları ise yolda kaldı.

Meteorolojinin Tekirdağ ve çevresi için yaptığı uyarılardan sonra Çorlu’da öğle saatlerinden itibaren sağanak yağış etkili oldu. Kuvvetli yağış sonrası Çorlu’nun birçok bölgesinde yollarda ve ara sokaklarda su birikintileri oluşurken, araçlar göle dönen yollarda ilerlemekte güçlük çekti bazı araçlar ise arıza yaparak yol üzerinde kurtarılmayı bekledi. Ali Osman Çelebi Bulvarı’nda su birikintisinin oluşması sonrası polis ekipleri sürücüleri megafonla dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Kuvvetli yağışın sele dönüştüğü caddelerdeki çöp konteynerleri de sürüklendi. Şeysinan Mahallesi Ziyabey Caddesi de yağış sonrası sular altında kaldı. Vatandaşlar her yağış sonrası aynı manzarayla karşılaşmalarına tepki göstererek yetkilileri göreve çağırdı.



Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Özcan Veysel Tunçcan ve TESKİ ekipleri ile birlikte bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Konu ile ilgili yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Çorlu ve civarında 15:00 ile 16:00 saatleri arasında yaklaşık 47 kg yağış düşmüştür. Yağış sonrası etkilenen bölgeleri ziyaret ederek gerekli çalışmaları yürüten TESKİ ekiplerimiz ile birlikte incelemelerde bulunduk. Başarılı bir çalışma sürdüren ekiplerimizi tebrik ediyor, Çorlulu hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Bu değerler bölgesel olarak 50/60 kg civarında değişmektedir. Yağışlar Çorlu ve çevresinde dar bir alanda oluştuğu için daha yoğun gerçekleşmiştir.  TESKİ Ekipleri sahada olup, vatandaşlarımıza 7/24 hizmet vermektedir. Bugün yaşanılan sıkıntının bir daha yaşanmaması için en kısa sürede gerekli önlemler alınacaktır” denildi.