Çorlu Devlet Hastanesi'nden Anlamlı Proje

TAKİP ET

Tekirdağ Çorlu Devlet Hastanesi yönetimi, hastalara ve hasta yakınlarına psikolojik destek olması amacı ile hastane koridorlarına akvaryum yerleştirdi.

 Tekirdağ’a bağlı Çorlu Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinin bulunduğu bölümün farklı noktalarına yerleştirilen akvaryumlar hasta yakınları tarafından ilgi görüyor. Hasta yakınları, stresli bekleyişlerinde akvaryumdaki balıkları izleyerek moral bulmaya çalışıyor. Hasta yakınları, hastane ortamının stresinin akvaryumlar sayesinde azaldığını söyledi.
Çorlu Devlet Hastanesi Bilgi İşlem Sorumlusu Uğur Şimşekkaya, akvaryumların tamamen hasta yakınları düşünülerek koridorlara yerleştirildiğini belirterek, "Hasta yakınları içerideki hastalarını beklerken onlar için stresli bir bekleyiş oluyor. Hasta yakınlarına psikolojik destek olması ve biraz da olsun o bekleyişin verdiği stresi azaltmak için böyle bir proje yapmayı düşündük. Hastaların ve hasta yakınlarının biraz da olsa hasta ve hastane stresinden kurtulması için akvaryumları yoğun bakım ünitesi bölümüne yerleştirdik" dedi.