Çorlu'da Sanki Hiç Korona Yokmuş Gibi

TAKİP ET

Yoğunluk haritasında neredeyse kırmızı olan yer olmayan Çorlu'da halk, sanki hiç pandemi yokmuş gibi sokaklara akın etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın vakaların yüzde 100 arttığı iller arasında gösterdiği Tekirdağ’ın neredeyse tüm ilçelerindeki koronavirüs yoğunluk haritası kırmızı oldu, Çorlu’da kırmızı olmayan alanın yok denecek kadar az olması dikkat çekti.
Ancak Sokakta Durum Farklı
Yoğunluk haritası kıpkırmızı olan Çorlu’nun sokaklarında ise, halkın adeta koronavirüs salgını yokmuş gibi dolaşması ise gözlerden kaçmadı. Özellikle son günlerdeki sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar sokaklara akın ederken, sosyal mesafe adeta unutuldu, maskesiz sokakta dolaşanların olduğu gözden kaçmadı.
Çorlu’nun Kovid-19 Haritası ‘Koronalarm’ Veriyor
Koronavrüs vakaları Çorlu İlçesinde gün geçtikçe artışını sürdürüyor. Sağlık Bakanlığı’nın verelerine göre düzenlenen Çorlu’nun risk hartasında, ilçe genelinde oluşan kırmızı renk dikkat çekerken, haritada bölge bölge kırmızı alanların arttığı görüldü. Bakanlığın riskli bölgeler gösteren haritasında hasta sayısının ve yayılımın arttığı dikkat çekerken ilçe genelinde kırmızı nokta sayısının da devam ettiği gözden kaçmadı.
Tekirdağ’da Vakalar İki Haftada Yüzde 100 Arttı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip Corona virüs (Covid-19) vakalarının Tokat, Tekirdağ, Adana, Mersin ve Sakarya'da iki haftada yüzde 100, Erzurum'da ise yüzde 50 artış gösterdiğini bildirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adana, Mersin, Sakarya, Tokat, Tekirdağ ve Erzurum sağlık müdürüyle çevrim içi yaptığı toplantıya ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Toplantıda, salgının söz konusu illerdeki seyri, temaslı takibi, hasta yükü ve vaka artışlarının üzerinde durduklarını belirten Koca, şu bilgileri verdi: "Vakalar Tokat, Tekirdağ, Adana, Mersin ve Sakarya'da iki haftada yüzde 100, Erzurum'da ise yüzde 50 artış gösterdi. Tedbirlerden verdiğimiz her taviz, salgınla mücadeleyi zorlaştırıyor. Tedbirin olmadığı yerde tehdit devam ediyor." ''Her ihmal virüse bir davetiye çıkarmaktır'' Bakan Koca, diğer paylaşımında ise ''Düğünler gibi büyük kalabalıklar, katılan herkesin sağlığı için büyük bir tehdittir. Her ihmal virüse bir davetiye çıkarmaktır.'' ifadelerini kullandı. ''Evde geçirelim'' Fahrettin Koca, hafta sonu uygulanan sokak kısıtlamasını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı; ''Kontrollü Sosyal Hayat'ın amacı kurallar dahilinde hayatın normal akışını devam ettirmektir. Ancak artan vaka sayıları bu hafta sonu da 20.00-10.00 saatleri arasında kısıtlama uygulamasını zorunlu kıldı. Mecbur değilsek kısıtlamaların olmadığı zamanları da evimizde geçirelim.'' 
Geniş Katılımlı Etkinlikler 3 Ay Yasak
Öte yandan, İçişleri Bakanlığı, geçtiğimiz gün 81 il Valiliğine "Geniş Katılımlı Etkinliklerin Ertelenmesi" konulu genelge gönderdi. Koronavirüs salgınında yaşanan artış nedeniyle, derneklerin genel kurulları, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinlikler 3 ay süreyle tekrar ertelendi.