Çorlu'da Pes Dedirten Görüntü!

TAKİP ET

Rahim Taşkın/Ünzüle Coşkun (Çorlu Haber) - Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yeni hizmet vermeye başlayan 'Martı' isimli elektrikli scooter'lar kısa sürede kullanımı yaygınlaştı. Güvenliği sık sık tartışma konusu olan elektrikli scooter'ları  2 kişi kullanan vatandaşlar, hem kendilerini hem de diğer vatandaşları tehlikeye atıyor.

Türkiye’nin birçok ilinde, alternatif ulaşım aracı olarak sıkça tercih edilmeye başlanan elektrikli scooter’lar Çorlu’da da geçtiğimiz günlerde hizmet vermeye başladı. Elektrikli scooter’ların yanlış kullanımı tehlikelere yol açıyor. Çorlu’da tek kişinin binmesi gereken scooter’lara çoğu zaman birden fazla kişinin bindiği görüldü. Bu nedenle, bazı vatandaşlar trafiği tehlikeye soktukları gerekçesiyle scooter kullanıcılarına tepki gösterdi.
KENDİ CANLARINI HİÇE ATIYORLAR
Vatandaşlardan Taner K., “Çorlumuzda yeni hizmet vermeye başlayan elektrikli scooter’ları bende gördüm. Birçok kişinin 2 kişi olarak bindiği scooter’lara herkes kasksız bir şekilde biniyor. Kullanıcılar önce kendi canlarını tehlikeye atıyor, sonra sürücüleri ve yayaları. İnsanlar hızlı ulaşım ihtiyaçlarını bununla karşılıyorlar. Aslında güzel bir şey, teknolojik olarak da çok mantıklı. Avrupa’da da insanlar bunu sıklıkla tercih ediyorlar. Ancak tabii ki kurallarına uyup binmek gerekiyor. Bizde kurallara uyulmuyor” dedi.
PANDEMİ DÖNEMİNDE KULLANIMI DOĞRU MU?
Pandemi döneminde kullanımı endişelendiriyor diyerek sözlerine devam eden Taner K., “Bir konu daha var ki o da çok önemli. Bunlar sürekli farklı kişiler tarafından kullanılıyor. Günde birçok kişi bunları kullanıyor. Sanıyorum ki temizlikleri de yapılmıyor. Şu pandemi döneminde, birçok kişinin elinin değdiği bir ulaşım aracını kullanmak çok tehlikeli. İki kişi binilmesi bir yana, işin bir de bu boyutu var” dedi.