Çorlu'da Özel Kreşte Çocuklara Dayak Skandalı

TAKİP ET

Rahim Taşkın/Ünzüle Coşkun (Çorlu Haber) – Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan özel bir kreşte öğretmenin çocukları darp ettiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Aile konu ile ilgili şikâyetçi olurken, öğretmen N.S.'nin (26) ise olayın hemen ardından istifa ettiği öğrenildi.

Olay, Çorlu ilçesi Muhuttin Mahallesi’nde bulunan özel bir kreşte meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, kreşte eğitim gören 5 yaşındaki Y.B.G. ve 7 yaşındaki M.B.G. görevli öğretmen tarafından darp edildiğini iddia ederek kreşe gitmek istemediklerini anne ve babasına söyledi. Gece ağlayarak uykularından uyanan çocuklarıyla konuşmak isteyen aile çocuklarının korktuğu için yüzlerini kapattığını fark etti. Durumdan şüphelenerek geçmiş günlerin güvenlik kamerası görüntülerini izleyen aile hayatlarının şokunu yaşadı. 18 Ağustos tarihinde güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde kreşin giriş kısmında ayakkabılarını giymeye çalışan arkadaşına yardım etmek isteyen Y.B.G.’nin yanına gelen N.S. isimli öğretmen, 5 yaşındaki Y.B.G.’yi kulağından tutularak fırlattığını gören aile görüntüleri izlemeye devam ettiğinde diğer oğulları M.B.G.’ye de 19 Ağustos tarihinde aynı öğretmen tarafından tokat atıldığını gördü. Çocuklarını kreşten alan aile öğretmen ve kreş yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu.
 “BU ŞARTLARDA SİZE ÖĞRENCİ TESLİM EDEMEM”
Özel kreş sahibi A.G., kreşte çocukların öğretmen tarafından darp edildiğini aileden öğrendiğini söyleyerek, “Y.B.G. ve M.B.G.’nin annesi çocuklarını kreşten almaya geldiğinde darp olayını öğrendim. Görüntüleri izledikten sonra kreşimde çalışan N.S. isimli öğretmenle konuşmaya gittim. Kendisine bu şartlarda öğrenci teslim edemeyeceğimi söylememin ardından istifa etmek istediğini söyledi ve istifa etti” dedi.
“AİLEVİ SORUNLARIM VARDI BUNALIMDAYDIM”
Küçük çocukları darp eden öğretmen N.S. ifadesinde ailevi sorunları olduğu için bunalımda olduğunu belirterek, “Y.B.G. ve M.B.G.’nin öğretmenleri izinli olduğu için o dönem ben kendilerini geçici öğretmenlik yapıyordum. Ailevi sorunlarım olduğu için bunalımdaydım. Y.B.G. ve M.B.G. yaramazlık yaparak rahat durmuyorlardı. Y.B.G.’yi bir anlık sinirle ‘çık dışarı’ diyerek ittim. Arkadaşını itiren M.B.G.’nin sağ yanağına parmak uçlarımla vurdum” dedi.
“SOSYAL MESAFE VE MASKE KURALI ÖZEL KREŞTE UNUTULDU”
Koronavirüs nedeniyle 2.5 ay kapalı kalan özel okulöncesi eğitim kurumları 1 Haziran tarihinde tedbirlerle yeniden açılmıştı. Darp konusu ile gündeme gelen özel kreşte çocuklar arasında sosyal mesafeye dikkat edilmediği, öğretmenlerin ve görevlilerin maskeyi çenelerinde tuttuğu görüldü.