Çorlu'da Korona Vakaları Artıyor! Haritada 4 Günde Gözle Görülen Değişim

TAKİP ET

Rahim Taşkın/Ünzüle Coşkun (Çorlu Haber) - Sağlık Bakanlığı'nın 'Hayat Eve Sığar' uygulamasında yer alan haritaya göre, 3 Kasım tarihindeki koronavirüs yoğunluğu ile 7 Kasım yoğunluğu kıyaslandığında aradaki farkın gözle görülür şekilde arttığı görüldü.

Çorlu’da koronavirüs vaka sayısı artış gösteriyor. Cadde cadde, sokak sokak koronavirüs yoğunluk haritasını gösteren ‘Hayat Eve Sığar’ uygulaması da bu artışı doğruluyor. Çorlu’da 4 gün önce kırmızı renkli olan alanların arttığı gözlenirken akıllara gelen soru, ‘Korona virüs pozitif vakalar artıyor mu?’ oldu.
Tekirdağ’ın en riskli ilçelerinden biri olan Çorlu’da Hıdırağa, Cemaliye, Silahtarağa, Nusratiye, Muhittin, Kazımiye, Reşadiye, Şeyhsinan, Çobançeşme ve Rumeli Mahallerinin yanı sıra Hatip, Zafer, Alipaşa, Esentepe Mahallelerinde kırmızı renkli alanlar göze çarpıyor. Çorlu’nun büyük bir kısmının kıpkırmızı olduğu görülürken, neredeyse vaka tespit edilmeyen bölge bulunmuyor.
Yetkililer, vatandaşları mecbur kalmadıkça sokağa çıkmama konusunda uyarırken, mutlaka maske, sosyal mesafe ve hijyen kuralına uyulmasını istedi.