Çorlu'da Kiralık Ev Bulmak Artık Çok Zor!

TAKİP ET

Son dönemde kiralık evlere artan talepler nedeniyle Çorlu'da ev bulmanın zor olduğunu kaydeden Efe Gayrimenkul 'un yöneticisi Beyhan Küçük, her gün onlarca kişinin kiralık ev sorduğunu belirtti.

Kiralık evlerin fiyatlarında geçen yıla göre yaklaşık yüzde 50 artışlar olduğunu belirten Beyhan Küçük bazı bölgelerde ev fiyatlarının 2 bin 500 liradan başladığını kaydetti. Çorlu’da özellikle Emlak Konutları Bölgesi’nde kiralık ev fiyatlarının çok yüksek olduğunu, Muhittin Mahallesi’ndeki ev fiyatlarınında geçen yıla oranla çok yükseldiğini kaydeden Beyhan Küçük her gün kendisini 20 kişinin arayıp kiralık ev sorduğunu ifade etti. 
BENİ HER GÜN 20 KİŞİ ARAYIP KİRALIK EV SORUYOR 
Efe Gayrimenkul olarak her gün kendisini 20 kişinin arayıp kiralık ev sorduğunu kaydeden Beyhan Küçük gazetemize konuştu: “Beni her gün 20 kişi arayıp kiralık ev soruyor. Çorlu’da kiralık ev bulmak gerçekten çok zor, kiralık ev olduğu zaman anında kiralanıyor. Ev kira fiyatlarında da ciddi artışlar var. Maalesef ev bulmak çok zor” dedi. 
GEÇEN YILA ORANLA KİRALAR YÜZDE 50 ARTTI 
Geçtiğimiz yıla oranla kiralık yerlerin çok yükseldiğini belirten Efe Gayrimenkul Yöneticisi Beyhan Küçük, “Geçen yıla oranla kiralık yerlerin fiyatları gerçekten çok yükseldi. Özellikle Emlak Konutları Bölgesi’nde kiralık evler 2 bin 500 liradan başlıyor, geçen yıl bu aranlar 1600-1700 seviyelerindeydi. Muhittin Mahallesi’nde 900-1000 lira olan yerler şu anda 1400-1500 liralardan kiraya veriliyor. Çorlu’da Havuzlar Mahallesi gibi yerlerde ise kiralar 1000 liradan gidiyor” dedi. 
EV FİYATLARININ YÜKSELMESİYLE KİRALARDA YÜKSELDİ 
Ev Fiyatlarının yükselmesiyle birlikte kiralarında yükseldiğini kaydeden Beyhan Küçük, “Ev fiyatları çok yükseldi, bununla birlikte kiralarda yükseldi. Örneğin 350-400 bin lira olan bir evde kimse kiracısını 1000 liranın altında oturtmak istemiyor. Daha önce 700-800 liraya kirası olan bir daireden bugün kiracı çıktığı zaman ev sahibi hemen kirayı iki katına çıkarıveriyor. Ev fiyatları yüksek olduğu için kiralarda maalesef çok yüksek” dedi. 
Haber: İmdat Şehin - Avrupa Yakası Gazetesi