Çorlu'da Bugün Geniş Kapsamlı Denetim Yapılacak!

TAKİP ET

Rahim Taşkın/Ünzüle Coşkun (Çorlu Haber) - Kontrollü normalleşme döneminde dinamik denetim modeline geçiliyor. 81 ilde bugün geniş kapsamlı koronavirüs denetimleri gerçekleştirilecek. Çorlu'da yapılacak kontrollerde tüm alanlarında kurallara uyulup uyulmadığı takip edilecek.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine 14 maddelik yeni bir genelge gönderildi. Buna göre vali ve kaymakamlar tarafından denetim ekipleri oluşturulacak. Bu ekipler düzenli olarak her gün sahada denetim yapacak. Dinamik denetim modelinde ilk uygulama bugün 260 bin personelin katılımıyla yapılacak.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, valiler, emniyet müdürleri, jandarma komutanları ve sahil güvenlik komutanlarıyla "Kontrollü Normalleşme" dönemini değerlendirdiklerini belirtti.
"Kontrollü Normalleşme' döneminde 'Dinamik Denetim Modeli'ne geçiyoruz" ifadesini kullanan Bakan Soylu, “İllerimize uygulama genelgesi gönderildi. 14 maddelik uygulama, birçok kurum ve kuruluşla eşgüdüm içerisinde gerçekleştirilecektir. Yarın 260 bin personelle denetim gerçekleştireceğiz. Temizlik, maske, mesafe ve tüm kurallara uyarak inşallah hep birlikte tam normalleşmeye geçeceğiz” dedi.
Çorlu’da denetimlerde kahvehane, restoran, kafe, berber, düğün ve nikah salonu gibi birçok iş yeri ve faaliyet alanında tedbirlere uyulup uyulmadığı kontrol edilecek. Kuralları ihlal eden kişi ve işletmelere cezai işlem uygulanacak.