Çorlu'da 1 Ayda Kaç Kişiye Ceza Kesildi? İşte Cevabı...

TAKİP ET

Çorlu Kaymakamlığı 1 Ocak ile 31 Ocak 2021 tarihleri arasında yaptığı pandemi denetimlerini paylaştı. Ocak Ayı'nda sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan 304 vatandaşa 261 bin lira idari para cezası kesti.

Pandemi devam ederken Çorlu Kaymakamlığı’da denetimlerini sürdürüyor. Paylaşılan bilgilerde Çorlu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın çalışmaları, Çorlu Vefa Destek Grubunun çalışmaları ve diğer birimlerin yaptığı çalışmalara yer verildi. Çorlu’da 1 Ocak ile 31 Ocak arasında hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan 304 vatandaşa 261 bin 440 lira idari para cezası uygulandı. Bunun dışında Pazar yerleri denetimleri, işyeri denetimleri seyahat izni ve araçların denetlenmesiyle ilgili de bilgiler verdi.
İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE DESTEKLER DEVAM ETTİ
Çorlu Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı bünyesinde 01 Ocak - 31 Ocak 2021 tarihleri arasında Vakıf tarafından Sosyal Yardımların dışında Pandemi yardımı yapılmadığı bildirilirken, açıklamanın devamında yapılan yardımlara yer verildi. Çorlu Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından, Çorlu’da karantina altında olan muhtaç olduğu tespit edilen 6 aileye toplam 600,00 tl’lik alışveriş kartı ile gıda ve temel ihtiyaçlarını karşılamak için alış verişleri yapıldı. Karantina altında olan 7 ailenin de gıda ve temel ihtiyaçları karşılandı. Pandemi sosyal destek yardımı kapsamında 48 kişinin 1.000 tl’lik yardımı sisteme kaydedildi. Diğer kuruluş yardımı kapsamında 1 kişinin 1.000 tl’lik yardımı sisteme kaydedilmiştir.
SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASINA UYMAYAN KİŞİLERE 261 BİN LİRA CEZA KESİLDİ
Çorlu Kaymakamlığı’nın denetimlerinde ocak ayında, İl Hıfzıssıhha Kurul Kararlarınca; Maske kullanımına dair kurallara uymayan 38 kişiye 34.200 TL, sokağa çıkma yasaklarına uymayan 304 kişiye 261.440 TL idari para cezası uygulanmıştır. TCK 195. madde kapsamında kurallara uyulması sebebiyle adli işlem yapılmamıştır. Alınan tedbirler kapsamında 1 aylık sürede, 1 yol kontrol noktası Sabit 6 motorize kontrol noktası, 17 seyir halinde motorize ekip 11 seyir halinde yaya devriye, toplam 280 personel görev almıştır.
BİR AYDA 4350 ARAÇ DENETLENDİ
Kaymakamlığın yaptığı bilgilendirmede, Çorlu’da giriş noktaları ile ilçe içi farklı güzergâhlarda yapılan sabit ve seyir halindeki kontrollerde toplam 4350 araç denetlenmiş. 11200 şahsa gerekli bilgilendirme yapılmış, el broşürleri dağıtılarak uyulması gerekli kurallar hatırlatılmıştır. İller arası, ilçeler arası ve İlçe içi seyahatlerde gerekli izinler ve tedbirlere yönelik uygulamalar aksatılmadan devam etmekte; toplu taşıma araçları, personel servisleri ve ticari taksilere yönelik yoğunlaştırılmış denetimlerle ihlallerin önüne geçilerek gerekli bilgilendirme ve çalışmalar yapılmaktadır” denildi.
SEYEHAT İZNİNE 3 BİN 500 VATANDAŞ BAŞVURDU
Seyehat izni ile ilgili bilgilerde paylaşan Çorlu Kaymakamlığı, ocak ayında yapılan başvuruları değerlendirdi. Seyahat izni almak için 01 Ocak 31 ocak 2021 tarihleri arasında kaymakamlığa, Alo 199 dan 1.678 adet başvuru alınmış, 385 adet uygun görülmüş, 1.293 adet red edilmiştir. E başvuru sisteminden 1.904 adet başvuru alınmış, 1.446 uygun görülmüş, 458 red edilmiştir. (uygun görülen başvuruların bir kısmı 65 yaş üzeri vatandaşların ikametine dönüş ve turizm amaçlı başvuruları olup, sistem otomatik olarak onaylananlardır.) Otogar seyahat izin kurulu kaldırılarak kaymakamlık yazı işleri müdürlüğü biriminde yürütülmesi nedeniyle başvuru alınmamıştır.
Haber: İmdat Şahin-Avrupa Yakası Gazetesi