Çorlu Belediyesi Veteran Futbol Takımı Ülkemizi Temsil Etti

TAKİP ET

Rahim Taşkın/Ünzüle Coşkun (Çorlu Haber) - Çorlu Belediyesi Veteran Futbol takımı Bulgaristan'da Avrupa Birliği tarafından düzenlenen FAN CUP projesi kapsamında hazırlanan turnuvaya katıldı. 10 farklı ülkenin katıldığı turnuvada 34 takım arasında düzenlenen futbol müsabakalarında Çorlu Belediyesi Veteran Futbol takımı hem Türkiye'yi hem de Çorlu'yu temsil etti.  

Çorlu Belediyesi Veteran Futbol takımı 14 – 16 Eylül arasında Avrupa Birliği tarafından Bulgaristan’da düzenlenen FAN CUP projesi kapsamında hazırlanan turnuvaya katıldı. Turnuva Slovenya, Romanya, İtalya, Portekiz, Slovakya, İspanya, Hollanda, Bulgaristan ve Türkiye ülkeleri arasında düzenlendi. 34 takım arasında oynanan müsabakalarda Çorlu Belediyesi Veteran Futbol takımı ‘Daykolar’ ve ‘Kızanlar’ adında iki takım ile yer aldı. Sporun evrensel barışa katkısı adına oldukça verimli geçen müsabakalarda centilmenlik hakim oldu. ‘Daykolar’ grubunu 4., ‘Kızanlar’ grubunu 3. olarak tamamladı.



ÜLKELER ARASINDA YAKINLAŞMA SAĞLANDI
Tüm giderlerin Avrupa Birliği tarafından karşılandığı FAN CUP projesi, futbolun sunduğu benzersiz rol ve fırsatlarını sunarak, sporun ve sağlığı geliştiren fiziksel aktivitelerin sağlık üzerindeki olumlu rolüne ilişkin bilgi ve farkındalığı artırmayı amaçlıyor. Spor her zaman şampiyonluklar, taraftar kalabalığı, sağlam altyapı, ekipman ve antrenman demek olmadığını göstermek amacıyla hazırlanan FAN CUP projesi, sporun eğlenceli, çekici, ucuz olabileceğini ve hem zengin kentsel hem de yoksul çevre bölgelerde uygulanabileceğini gösterdi. Turnuvada, gündüzleri futbol müsabakaları düzenlenirken, akşamları ise diğer ülkelerden kulüpler ve belediyelerle çeşitli sosyal konular hakkında sohbet ederek sosyal bir yakınlaşma sağlandı. 



MACARİSTAN İLE DOSTLUK MAÇI YAPILDI
Müsabakalar sonrası Çorlu Belediyesi Veteran Futbol takımı ile Macaristan’ı temsil eden European Minifootball Federation, Czech Repunlik takımı arasında dostluk maçı oynandı. Güzel ve eğlenceli anların yaşandığı maç sonrası Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Güner Çetin ve Kemalettin Avcı European Minifootball Federation, Czech Repunlik takım kaptanına Çorlu Belediyesi Veteran Futbol takımı için hazırlanan kıyafet ile Çorlu Belediyesi kursiyerleri tarafından hazırlanan tablo hediye etti. 



ÇORLU İÇİN ÖNEMLİ GÖRÜŞME YAPILDI
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Güner Çetin, ACES Europe Balkanlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Anatoliy Iliev ile özel bir görüşme yaptı. Görüşmeler sırasında Iliev’e Çorlu Belediyesi kursiyerleri tarafından yapılan Eski Çorlu Tarihi Binası’na ait portre takdim edildi.



2022 yılında Avrupa Spor Kenti seçilen Çorlu’nun da içerisinde yer alacağı isimlerinin henüz açıklanmadığı 2 ülkenin daha dahil edileceği bir projenin ön görüşmesi yapıldı. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Şuan Çorlumuzu ve ülkemizi Bulgaristan’da temsil ediyoruz. Bu çok güzel bir duygu. ACES Europe Balkanlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Anatoliy Iliev ile yaptığımız görüşme çok verimli geçti. Yaptığımız görüşme sonrası çok güzel bir proje ortaya çıktı. Avrupa Birliği tarafından düzenlenecek olan bu projede bizim haricimizde 2 ülke daha yer alacak. Biz ülkemizi ve Çorlumuzu o ülkelerde temsil edeceğiz onlarda Çorlu’da düzenlenecek olan turnuvada ülkelerini temsil etme fırsatı yaşayacak. Önümüzdeki günlerde detayları belli olmaya başlayacak olan proje şimdiden Çorlumuza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.