CHP'li Öztunç, "19 Yılda Bir Ergene'yi Temizleyemediniz!"

TAKİP ET

Rahim Taşkın/Ünzüle Coşkun (Çorlu Haber) - CHP Doğa Hakları ve Çevre'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç başkanlığındaki CHP'li heyeti Ergene Nehri'ndeki kirliliği yerinde inceledi. CHP'li Öztunç, Ergene Nehri'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u sert sözlerle eleştirdi.

CHP Doğa Hakları ve Çevre'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç başkanlığındaki CHP’li heyeti Marmara Deniz’indeki salya ve Ergene Nehri’ndeki kirliliği yerinde görmek için Tekirdağ’a geldi. Süleymanpaşa’da çalışmalarını tamamlayan heyet 13 Kasım tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temiz akıyor dediği Ergene Nehri’nde incelemelerde bulundu.
CHP Doğa Hakları ve Çevre'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç yıllardır zehir akan Ergene Nehri’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u sert sözlerle eleştirdi.
“ERGENE’Yİ TEMİZLEMEK BAKANLIĞIN GÖREVİ”
19 yıldır Ergene’yi temizleyemediniz diyen CHP’li Öztunç, “13 Kasım’da Ergene temiz akıyor diyen AK Partililer buraya gelsinler, temiz mi akıyor, kirlimi akıyor görsünler. Ergene temiz diyenler, koku yok diyenler buraya gelsinler temiz mi, koku var mı, yok mu görsünler. Burada insanlar yaşıyor, evler var. Bu insanlara yazık değil mi? Bütün Ergene’nin kirlendiği yer ana kaylardan birisi burası. Sayın Cumhurbaşkanı dün belediyeler temizlemiyor, denetlemiyor diyor. Temizlemekte, denetlemekte senin görevin Sayın Cumhurbaşkanı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın görevi. Senin bakanın görevini yapmıyor, dönüyorsun belediyelere laf yapıyorsun. Yazıktır, günahtır. 19 yıldır hükûmetsin 19 yıl. Bir Ergene’yi temizlemeyi beceremedin 19 yılda hala konuşuyorsun” dedi.



“KENDİ MEMLEKETİNE BİR FAYDASI YOK”
TBMM Başkanı Mustafa Şentop’u sert sözlerle eleştiren CHP Doğa Hakları ve Çevre'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, “Bu ayıp ayrıca Mustafa Şentop’un da ayıbıdır. Mustafa Şentop Tekirdağ Milletvekili, kendi ilinde, kendi memleketinde şu suyu temizletemeyen meclis başkanı o koltukta bir dakika bile oturmamalı. Kendi memleketine faydası yok, Türkiye’ye nasıl faydası olacak. Kendi memleketine bir katkı sunamıyor, Türkiye’ye nasıl katkı sunacak. Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekilleri olarak biz bugün buradayız. AK Partililer de gelsinler buraya bir görsünler” dedi.



“BAKAN KURUM’A AÇIK ÇAĞRI!”
Ergene’nin temiz aktığına inanıyorsa gel birlikte suya girelim diyerek sözlerine devam eden CHP’li Öztunç, “Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a buradan açık çağrıda bulunuyorum. Sayın bakan, eğer buranın temiz olduğuna inanıyorsan, buranın temiz olduğunu düşünüyorsan, koku yok diyorsan ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak hazırım. Gel beraber buraya girelim, bu suya girelim. Yüreğin varsa gel. Kirli kardeşim bir gel gör, nasıl olduğunu gör. Açık çağrı yapıyoruz gel birlikte çimelim burada. Varsa yüreğin Sayın Kurum gel, temiz olduğunu ispat etmek için beraber çimelim burada. Bende seninle beraber gireceğim söz veriyorum. CHP Tekirdağ Milletvekilimiz İlhami Özcan Aygun’da gelecek. Eğer sayın bakan buranın temiz olduğunu düşünüyorsa buyursun gelsin” dedi.



“TÜRKİYE’DE BİR ÇEVRE KATLİAMI YAŞANIYOR”
Kırklareli ve Edirne’de çalışmalarını sürdüreceğini ifade eden Öztunç, “Biz buradan Kırklareli ve Edirne’ye geçeceğiz. Orada da çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Deniz salyası ile ilgili balıkçıların ‘kaykay’ dediği mesele ile ilgilide raporumuzu birkaç güne kadar açıklayacağız. Türkiye’de bir çevre katliamı yaşanıyor. Türkiye’nin dört bir yanında her yerde, bir yandan delik deşik ediyorlar, bir yandan ağaçları kesiyorlar, bir yandan denizleri kirletiyorlar, bir yandan akarsular kirletiliyor ama AK Parti’de tık yok. Sayın Cumhurbaşkanı da en çevreci hükumet biziz diyor. Yesinler sizin çevreciliğinizi. Eğer çevreciliğiniz buysa yandık, mahvolduk. İnşallah ilk seçimde en geç 2023 yılında yapılacak olan seçimde sandıkta AK Parti gidecek yerine millet ittifakı Cumhuriyet Halk Partisi geldiği zaman çevreci politika nasıl yapılırmış onu da herkes görecek” dedi.