Çevreye Rastgele Atılan Maskeler Tehlike Saçıyor!

TAKİP ET

Rahim Taşkın/Ünzüle Coşkun (Çorlu Haber) – Çorlu'da kullandıktan sonra muhafaza edilmeden rastgele yerlere atılan maskeler tehlike oluşturuyor. Uzmanlar maskelerin kullanıldıktan sonra 2 ayrı poşetin içine konulup atılması gerektiğini belirtti.

Koronavirüs salgının ardından maske kullanımı artarken, kullanılmış birçok maskenin sokaklara, en çok toplu taşıma araçlarının bulunduğu duraklara atılması, toplum sağlığı için tehlike yaratıyor. Maske takmayanlar, çene altına, çantasına veya koluna takanlar kadar, kullandığı maskesini sokağa veya yerlere atanlar da büyük risk oluşturuyor. Uzmanlara göre kullanılmış her maske bir tıbbi atıkla eşdeğer ancak sokaklar, caddeler kullanılmış ve yere atılmış maskelerle dolu. Durumdan şikayet edenler arasında olan esnaf da, her gün dükkanlarının önünden maske topladıklarını söylüyor.
Uzmanlar maskenin çıkartıldığı zaman herhangi bir yere konulmaması gerektiğini eğer tekrar kullanacaksak temiz bir naylon poşet içinde veya kağıt bir zarf içinde muhafaza edilmesi gerektiğini vurguladı. Kirlenen maskelerin mutlaka tıbbi atık olarak düşünülmesi gerektiğini belirtti.