Çekçekçilerin Hırsızlık Anı Güvenlik Kamerasına Yansıdı

TAKİP ET

Rahim Taşkın/Ünzüle Coşkun (Çorlu Haber) – Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde kendilerini geri dönüşüm malzemelerini toplayan çekçekçi olarak gösteren hırsızların bir evin bahçesinden yaptığı hırsızlık güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, Çorlu ilçesi Havuzlar Mahallesi Derya Sokak üzerinde meydana geldi. Kendilerini geri dönüşüm malzemesi toplayan çekçekçi olarak gösteren hırsızlar yine iş başında. Çekçekli hırsızların iki gün arayla bir evin bahçesinden yaptığı hırsızlıklar güvenlik kamerasına yansıdı. Mahalleli bu tür hırsızlıkların son zamanlarda arttığını dile getirirken yetkililerin önlem almasını istedi.
3 AKŞAMDIR UYKU UYUYAMIYORUM
Evinin bahçesinden malzemelerinin çalındığını söyleyen vatandaş, “Sabah kalktığımda temizlik ürünlerimizin olmadığını fark ettik. Kamera kayıtlarını incelediğimde karı-koca olduğunu düşündüğüm iki kişi çekçek arabasıyla sokak üzerinden geçtiği sırada ilk olarak temizlik kovasını alıyor. Aynı kişiler 2 akşam sonra yine elini kolunu sallayarak sokak üzerinden geçerken bu defa geri kalan malzemeleri alıp gidiyor. Pahalı bir şey olmaya bilir ama ben 3 akşamdır sabaha karşı uyanıp yine gelirler mi diye bekliyorum. Güvenli bir şekilde artık yaşayamıyoruz. Yetkililer özellikle bu tür insanlar hakkında çalışma yapsın. Biz hepsi hırsız demiyoruz ama böyleleri nedeniyle rahatça uyuyamıyoruz” dedi.