Çanakkale Şehitleri Trakya'da Törenle Anıldı

TAKİP ET

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107'nci yıl dönümü dolayısıyla Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da törenler düzenlendi.

Tekirdağ'daki tören, Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Daha sonra Vali Aziz Yıldırım şehitlik defterini imzaladı.
Törene, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve protokol üyeleri katıldı.
Daha sonra Vali Yıldırım ve protokol üyeleri şehit mezarlığını ziyaret edip dua etti.
EDİRNE
Edirne'de Asker Hastanesi Şehitliği'nde gerçekleştirilen törende Edirne Vali Vekili Dr. Yusuf Güler, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır ve Edirne Şehit Aileleri Derneği Başkanı Faruk Çiftçi şehitlikteki anıta çelenk sundu.
Saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda Vali Vekili Güler duygularını şehitlik defterine yazdı.
Program, Edirne İl Vaizi Adem Demir eşliğinde dua edilmesi ve şehitliğe karanfil bırakılmasının ardından sona erdi.
Anma etkinlikleri Edirne Halk Eğitim Merkezi'nde devam etti.
Programda, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107’nci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Anma İlhami Ertem Anadolu Lisesince hazırlanan programın ardından sona erdi.
KIRKLARELİ
Kırklareli Şehitliği'ndeki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra törende, saygı atışı yapıldı.
Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyelerince anıta çelenk sunuldu.
Vali Osman Bilgin, şehitlik defterini imzaladı. Bilgin, konuşmasında, Çanakkale Deniz Zaferi'nin Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olduğunu söyledi.
Bu zaferin tarih boyunca esareti kabul etmemiş bir milletin en büyük kahramanlık destanlarından biri olduğunu belirten Bilgin, "Hiçbir zaman geri dönmeyi düşünmeyen düşmanı bile kendisine hayran bırakacak kadar asil bir davranış sergileyen kahraman ecdadımız elde ettikleri bu zafer ile milletimizin hatta tüm dünyanın kaderini değiştirmişlerdir. Onlar birlik ve beraberlik içinde gösterdikleri bu onurlu ve şerefli duruş ile Çanakkale geçilmez sözünü tarih sayfalarına altın harflerle yazdırmıştır." diye konuştu.
Daha sonra Bilgin ve beraberindeki CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ve kurum müdürleri şehit kabirleri ile Kırkşehitler Anıtı'na da çiçek bırakarak dua okudu.
Tören Halk Eğitim Merkezi'nde devam etti.