Buzlanan Yolda 1 Araç Yaya Çarptı, 8 Araç Tarlaya Uçtu

TAKİP ET

Rahim Taşkın/Ünzüle Coşkun (Çorlu Haber) – Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde kar yağışı sonrası buzlanan yol nedeniyle 1 otomobil yayaya çarparken kazayı gören 8 araçta yoldan çıkarak tarlaya uçtu.

Olay, Ergene ilçesi Çorlu-Edirne karayolu üzeri Misinli kavşağı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Edirne istikametinde seyir halinde sürücüsü ve plakası öğrenilemeyen otomobil kar nedeniyle buzlanan yolda yolun karşısına geçmek isteyen yayaya çarptı. Çarpmanın şiddetiyle yaya yaralanırken kazayı gören diğer sürücüler kar ve buzla kaplanan yolda direksiyon hâkimiyetini kaybederek tarlaya uçtu.
Kazada şans eseri hafif yaralanan yara tedavi edilmek üzerine Lüleburgaz Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, jandarma, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Bölgeye gelen jandarma ve polis ekipleri başka bir kazanın meydana gelmemesi için geniş çaplı güvenlik önlemleri aldı. Ekiplerce karayollarına tuzlama çalışmaları için bilgi verilirdi. Yetkililer özellikle Edirne istikametini kullanacak olan sürücülerin yer yer kar ve buzla kaplanan yollarda dikkatli olmaları konusunda uyardı.