Bu Manzara Başkan Sarıkurt'un Sabrını Taşırdı!

TAKİP ET

Rahim Taşkın/Ünzüle Coşkun (Çorlu Haber) – Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Türk Telekom yetkililerince alt yapı çalışmalarını gerçekleştiren menholün üstü açık bırakıldı. Çevredeki vatandaşlarca içi tahta ve dal parçalarıyla doldurularak tedbir alınan menholün açık bırakılmasına Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt tepki gösterdi.

Çorlu ilçesi Kazımiye Mahallesi Erdal İnönü Caddesi’nde 28 Haziran Pazartesi günü Türk Telekom ekiplerince gerçekleştirilen altyapı çalışmaları sonrası menholün üstü açık bırakıldı. Telekom yetkililerince alınmayan tedbir çevredeki vatandaşlarca alındı. Etraftan buldukları tahta ve dal parçalarını açık menhole koyan vatandaşlar insan veya hayvanların içerisine düşmesini bu önledi. İlçe genelindeki altyapı çalışmalarını inceleyen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt gördüğü manzara karşısında sabrı taştı. Başkan Sarıkurt, ‘Vicdan sahibi hiç kimse bu işi böyle bırakmaz’ diyerek tepki gösterdi.
“ÇORLU’DA ALTYAPI KURULUŞLARININ ALDIĞI TEDBİR BU”
İyi niyetinin farklı yönlerde kullanılmaya çalıştığını belirten Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Uzun zamandır şehrimizde alt yapı ve üst yapı çalışmaları devam ediyor. Genelde iyimser bir bakış açısıyla şehrimizin geleceğine yönelik olarak yapıldığı inancıyla her türlü olumsuz eleştiriye rağmen alt yapı kurumlarına olumsuz bir şey söylememek için gayret gösteriyorum ama git gide başka bir şeyler olmaya başladığını düşünmeye başladım. Şu menhol bir yol üzerinde kazılmış tedbiri alınmış bir iş ile ilgili bir eleştiri vardı görüyorum ya bide bu Çorlu’da ki alt yapı kuruluşunun çalışma şekli ve aldıkları tedbir. Bu Telekom’un menholü yani özellikle mi yapıyorlar diye düşünmek istemiyorum ama ya şu yoldan geçen bir insanın belediye başkanı ile ilgili iyi bir şey düşünmesi mümkün mü?” dedi.
“VİCDAN SAHİBİ HİÇ KİMSE BU İŞİ BÖYLE BIRAKMAZ!”
‘Altyapı kuruluşlarını uyarıyorum’ diyerek sözlerine devam eden Başkan Sarıkurt, “Biz artık memlekette  öyle bir alıştık ama TESKİ’ye de söylüyorum, TREDAŞ’a da söylüyorum, Telekom’a da söylüyorum vicdan sahibi hiç kimse bu işi böyle bırakamaz. Dünden beri böyle. Alt yapı kuruluşlarını uyarıyorum AYKOME yetkililerine bir kere daha söylüyorum bizleri bir sürü prosedür içerisine sokup ondan sonrada bu işleri böyle bırakanlara cezalandırma imkanımızı elimizden alıyorsunuz. Tekrar söylüyorum bu vicdansızlık bütün bu hakaretleri ben dinliyorum. Buna sebep olanların peşini bırakmayacağım Telekom’u da uyarıyorum ‘Efendim benim akşam ekibim yok, bunları takip edecek ekibim yok’ o zaman tabelanı koyacaksın!” dedi.