Böyle yakalandılar! Asker şaştı kaldı...

TAKİP ET

2015 yılında sınırdan yasadışı geçiş teşebbüsünde bulunan yabancı uyruklu 913 IŞİD'lı yakalandı. IŞİD mensuplarının silah, teçhizat ve kullandıkları sembollerden arındırılmış olduğu, geçiş teşebbüslerinde üzerlerinden özellikle para, hücum yeleği, cep telefonu ve bilgisayar gibi malzemelerin çıktığı tespit edilirken, külçe altınlarla yakalanan bile oldu.

KARA sınırları ve Jandarma sorumluluk bölgelerinde alınan etkili tedbirler sonucunda, IŞİD Terör Örgütü mensubu teröristlerden yakalananların sayısında önemli ölçüde artış gözlendi. 01 Ocak 2015 tarihinden bugüne kadar sınırdan yasadışı geçiş teşebbüsünde bulunan yabancı uyruklu 913 IŞİD Terör Örgütü üyesi yakalandı.

Yakalananların sayısı yılın ilk altı aylık dönemine göre (Ocak-Mayıs, 349) ikinci dönemde (Haziran-Aralık, 564) yüzde 61 oranında arttı.  Sınırlara yakın bölgelerdeki IŞİD Terör Örgütü’ne yönelik hava ve kara saldırıları sonucunda Kasım-Aralık aylarında yakalanan terörist sayısı 108’e ulaştı. Yakalanan IŞİD Terör Örgütü üyelerinin 478’inin Türkiye’ye, 435 kadarının ise Suriye’ye geçmeye çalıştığı, yakalamaların Kilis Elbeyli bölgesinde yoğunlaştığı tespit edildi. Yakalanan IŞİD  Terör Örgütü mensuplarının silah, teçhizat ve kullandıkları sembollerden arındırılmış olduğu, geçiş teşebbüslerinde üzerlerinden özellikle para, hücum yeleği, cep telefonu ve bilgisayar gibi malzemelerin çıktığı tespit edildi.

YAKALANANLARIN İFADELERİ

Yakalanan şahısların ifadelerinde; Suriye’ye geçmeye çalışanların, yakınlarını bulmak için yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunduklarını belirttikleri, Türkiye’ye girmeye çalışanların bir kısmının IŞİD baskısından kaçtıkları, bir kısmının ise Suriye’de IŞİD  Terör Örgütü kamplarında bomba eğitimi aldıkları ve Türkiye’de eylem yapmak amacıyla geçiş yaptıklarını belirtti.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER