Başkan Sarıkurt, Çorlu'da Riskli Bina Sayısını Açıkladı

TAKİP ET

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt Belediye Meclis toplantısında yaptığı açıklamada, Çorlu'da bulunan binaların yüzde 12'si riskli, yüzde 1'i ise yüksek riskli olduğunu ifade etti.

Çorlu Belediye Başkanın Ahmet Sarıkurt, Çorlu’da yaptıkları deprem ile ilgili çalışmalar sonrasında tespit ettikleri 26 bin binanın yüzde 65’inin sağlam, yüzde 22’sinin orta düzeyde, yüzde 12’riskli, yüzde 1 de yüksek riskli yapılar bulunduğunu ifade etti. 
Başkan Sarıkurt, "Çorlu’muz birçok şehre göre deprem konusunda avantajlı” diyen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Deprem mevzuatının uygulanmaya başlandığı andan itibaren uygulandığı bir şehiriz. Son dönemde şehrimize dair verileri çok daha özenli ve düzenli bir şekilde oluşturma imkanı yakaladık. Şehrimizde bulunan binaların yüzde 65’inin risk taşımadığına yönelik bir karar oluşturduk. Toplam 26 bin binamızın yüzde 65’i doğru zemin koşullarında inşa edilmiş. Yüzde 22’si orta seviyede, yüzde 1’i yüksek, yüzde 12 de riskli yapılar arasında yer alıyor. Biz çalışmaya devam edeceğiz. Belediye meclisimizde komisyon oluşturduk ve onlar da bu süreci yakından takip edecekler. İnşaat mühendisleri odamızla da beraber çalışırız diye düşünüyorum. Beraberce risk taşıdığını düşündüğümüz yapılar ile ilgili bir değerlendirme yapabiliriz" dedi.