Balkan Turu Yapacaklara Altın Değerinde Tavsiyeler

TAKİP ET

Her seyahat öncesinde olduğu gibi Balkan turu öncesinde de gitmeden bilinmesi gereken birçok detay bulunmakta. Bu detayları önceden bilmek ve önlem almak olası olumsuzlukları ortadan kaldıracak ve gezinizi daha keyifli hale dönüştürecektir.

Balkan turu yapacaklara tavsiyeler başlıklı yazımızda eşsiz Balkan ülkelerine gitmeden önce bilmeniz gereken detaylara yer verdik. Sorunsuz ve keyifli bir tatil için yazımıza bakmadan tura çıkmayın!

Balkan Turu Ne Zaman Yapılmalı?

Balkanlar genel olarak Akdeniz iklimine sahip bir bölgedir. Bu sebeple temmuz – ağustos aylarında oldukça sıcak olduğu için o aylarda daha yoğun ilgi görmekte. Mayıs – haziran ve eylül ayları ise sıcaklıkların ve kalabalığın daha az olması sebebiyle sakin bir tatil geçirmek isteyenlerin daha fazla tercih ettiği zamanlardır.

Balkan Turu Kaç Gün Sürmeli?

Tadı damağımda kaldı dememek için Balkan turuna en az bir haftalık zaman ayırmanızı öneririz. Ama hakkıyla gezelim diyorsanız en az 15 gün bu bölgeyi tanımanız ve keşfetmeniz için yeterli olacaktır. Balkanlar bölgesi Türkiye’ye mesafe olarak yakın olsa da dağlık alanlar yüzünden istediğiniz yere ulaşmak tahmininizden fazla vakit alabilmekte. Bu yüzden görmek istediğiniz rotaları belirledikten sonra bahsettiğimiz zaman dilimlerinde keyif dolu gezi yapabilirsiniz.

Balkanlarda Para Birimi

Balkanlar gezisinde turistleri en fazla şaşırtan ve zorlayan konu para birimidir. Balkanlar bölgesinde Karadağ hariç diğer ülkeler kendilerine ait para birimlerini kullanmakta. Karadağ’da Euro, Bosna-Hersek’te Mark, Hırvatistan’da Kuno, Arnavutluk’ta ise Lek kullanılmakta. Size tavsiyemiz ülkelerin kendine göre olan para birimlerini önceden belirlemeniz ve yetecek kadar miktarı önceden hazırlamanızdır.

Balkanlarda Kullanılan Diller

Balkanlar’da farklı diller ve lehçeler oldukça yaygın konuşulmakta. Hırvatistan’da Hırvatça, Arnavutluk’ta Arnavutça, Bosna- Hersek’te Boşnakça, Sırpça ve Hırvatça, Karadağ’da ise Karadağca konuşulmakta. Genel olarak bölgede hâkim olan Rus etkisinden dolayı Rusça’da büyük ölçüde kullanılmakta. Tabi geniş turizmin etkisinden dolayı İngilizce de oldukça yaygın. Yüzyıllar boyunca aynı kaderi paylaşmamız ve coğrafi yakınlığımız dolayısıyla Balkanlar turu sırasında pek çok kişinin Türkçe konuştuğunu da göreceksiniz. Tabi bu durumda Balkanlar’da ikamet eden Türk vatandaşlarının da büyük bir etkisi var.

Balkanlar Turunda Gezilecek Yerler

Balkanlar turu yaparken en kolay ve en hesaplı yol araç kiralamak olacaktır. Şehirlerarası mesafeler kısa olsa da özellikle Hırvatistan’da bir baştan bir başa oldukça mesafe bulunmakta. Ayrıca ülkeler arası geçişi de hesaba kattığınız zaman Balkan turu planlarken en ideali yol araç kiralamak olacaktır.

Yılbaşında Balkan Turu

Yılın son günlerini eğlence dolu bir tatil ile sonlandırmak isteyenler için yakınlığı ve ekonomik oluşu ile Balkanlar en ideal turistik gezi destinasyonlarındandır. Yılbaşı kutlamalarının ihtişamına ayak uyduran ülkelerden Sırbistan’da yılbaşı eğlenceleri 25 Aralık’ta yapılmakta. Şehir aralık ayı boyunca ışık dolu süslü bir görünüme bürünmekte. Ayrıca Almanya’da bulunan noel marketi gibi burada da Sofya’ya özel Sofya Noel Marketi kurulmakta. Sevdikleriniz ile eğlence dolu yılbaşı tatili geçirmek için Balkanlar’ı tercih etmenizi öneririz. Sırbistan’ın yanı sıra Bosna Hersek, Hırvatistan, Makedonya, Karadağ ve Kosova'da da yılbaşı kutlamaları kapsamında çok sayıda konser ve eğlence programı düzenlenerek ziyaretçilere unutulmaz atmosferler yaşatılmakta.