Bakan Müezzinoğlu: Eşiyle Kavga Ediyor, 112'yi Arıyor

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 112'ye gelen çağrıların yüzde 90'ının asılsız olduğunu belirterek, "Lüzumsuz yere 112'yi arıyorlar.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 112'ye gelen çağrıların yüzde 90'ının asılsız olduğunu belirterek, "Lüzumsuz yere 112'yi arıyorlar. Adres sormak için 112'yi arıyor. Eşiyle kavga ediyor, barışmak için 112'yi arıyor" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne'nin Keşan İlçesi'nde yaptırılan ve bu yıl akademik eğitim vermeye başlayan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu'nun açılış törenine katıldı. Törene Müezzinoğlu'nun yanı sıra AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan, Keşan Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Özcan, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, okulu yaptıran hayırsever işadamı Ahmet Yörük, siyasiler, daire amirleri, akademik personel ve vatandaşlar katıldı.

CEZALAR CAYDIRICI OLMALI

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, açılış kurdelesini kestikten sonra okulu gezerek, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük'ten bilgi aldı. Bakan Müezzinoğlu, gazetecilerin 112'yi gereksiz yere meşgul edenlere ceza kesileceği yönünde sorusunu şöyle yanıtladı:

"112'ye gelen çağrıların yüzde 90'ı asılsız. Dolayısıyla hak edenin mağduriyetleri oluşuyor. O nedenle cezai müeyyideleri uygulamalarıyla ilgili valiliklerimizden duyarlılık bekliyoruz. Lüzumsuz yere 112'yi arıyorlar. Adres sormak için 112'yi arıyor. Eşiyle kavga ediyor, barışmak için 112'yi arıyor. Söylenemeyecek kadar tuhaflıklar var. Cezalar caydırıcı olmazsa farlı uygulamalar getiririz."

'ÖNEMLİ OLAN ESER BIRAKMAK'

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada ise Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu'nun yaptıran işadamı Ahmet Yörük'e ve emeği geçenlere teşekkür ederek şunları söyledi:

"Başını söylemeyeceğim ama insan ölür kalır eseri. Biz de, uzun veya kısa bir gün gelecek öleceğiz. Önemli olan arkada eserler bırakabilmek. İnşallah önümüzdeki süreçlerde bu anlamda hayırseverlerimizle gerek Keşan'da, gerek Edirne'de ve Türkiye'de köprü görevi görecekler. Önemli olan eser bırakmak. İnsana hizmet eden hele hele insan yetiştiren. Burası sağlık alanında insan yetiştirecek. Şu an dünya ile yarışta en büyük sıkıntımız yetişmiş sağlık elemanı bulmak. Sayın rektörümüz hemşire sıkıntısından bahsetti. Bende dedim ki, benim dükkanda yok."

'YUNANİSTAN'DA 72, BİZDE 17 DOKTOR DÜŞÜYOR'

OECD ülkelerinde on bin kişiye 37 doktor düştüğünü dile getiren Müezzinoğlusözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sayı bizde 17, Yunanistan'da 72. On bin nüfusa 17 hekimin düştüğü bir ülkede dünya ile yarışan bir sağlık hizmeti vermeye çalışıyoruz. Hemşire oranı bundan daha da düşük. Yardımcı sağlık elemanı bundan daha da düşük. Üçte biri ya da yüzde 40'ı gibi. Son 10 yıldır fiziki mekan değişikliklerini büyük oranda yapıyoruz. Önümüzdeki 3 yılda 95 bin yatak kapasiteli hastanelerimiz bitmiş olacak."

Etkinlik, plaket töreniyle son buldu. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çeşitli programlara katılmak üzere karayoluyla Edirne'ye gitti. - Keşanedirne