Bakan Koca Tekirdağ'daki Yoğun Bakım Doluluk Oranını Açıkladı

TAKİP ET

Koronavirüs ile mücadele kapsamında gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca günün koronavirüs tablosunu açıkladı. Bakan Koca, vaka artışı en yüksek ve en az olan, hasta sayısında azalış olan illeri, il bazında yoğun bakım ve ventilatör(solunum cihazı) doluluk oranlarını açıkladı. Bakan Koca'nın açıkladığı haritalara göre Trakya'da yoğun bakım ve ventilatör doluluk oranları en fazla olan il Tekirdağ.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrası düzenlenen basın toplantısında konuştu. Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısının ana gündeminin salgının dünyadaki ve Türkiye'deki seyri, vaka artışının sebepleri, vaka sayılarının arttığı illerde alınacak önlemler, hastane kapasitelerinin ve aşı çalışmalarının ele alındığını bildirdi. Bakan Koca, konuşmasında ilk hastadan sonra 7 bin 185 kişinin hayatını kaybettiğini belirtirek, “Dün itibarıyla 7 bin 186 ulaşan kayıp sayımız 1327 olan ağır hasta hepimiz için uyarıcı olmalıdır. Her taşıyıcı her hasta ve sonuç olarak her vaka vefatlarda olduğu gibi gücümüzden moralimizden yaşama heyecanımızdan birşeyler ekşitiyor. Salgının toplumu zayıf düşürmesine izin vermeyelim. Hiç kimse hasta olursam sağlık çalışanlarımız tedavimi nasıl olsa yapar kolaycılığına düşmemelidir. Bu bir hak ihlalidir. Tedavilerimiz yapan sağlık personelimizin ailelerine yanlarına gittiklerinde yorgunluktan vakitleri kalmadığını unutmayalım. Sağlık çalışanlarımızın en büyük motivasyonu hasta sayılarının azaldığını görmektir” açıklamasında bulundu.

TRAKYA'DA YOĞUN BAKIM VE VENTİLATÖR DOLULUK ORANLARI BELLİ OLDU
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye genelinde yoğun bakım ve ventilatör doluluk oranlarını paylaştı. Bakan Koca'nın paylaştığı tabloya göre Trakya'da yoğun bakım doluluk oranları şu şekilde; Edirne yüzde 56.6, Kırklareli yüzde 60.93 ve Tekirdağ yüzde 63.76 iken ventilatör doluluk oranları ise, Edirne yüzde 17.74, Kırklareli yüzde 29.93, Tekirdağ yüzde 34.73. 

Bakan Koca vakaların en çok arttığı ve azaldığı illeri açıkladı. Buna göre en çok vaka olan il Kayseri, yüzde 39,37. Bu ili yüzde 38,84 ile Ankara, yüzde 36,99 ile Mersin takip ediyor. Hasta sayısında azalış gösteren iller ise, Artvin yüzde 27,1, Bartın yüzde 26,37.