Atıl Bırakılan Tema Parkı'nda 1 Hafta Arayla İkinci Yangın!

TAKİP ET

Rahim Taşkın/Ünzüle Coşkun (Çorlu Haber)-  Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan ve atıl durumda olan Tema Parkı'nda 1 hafta arayla ikinci yangın çıktı.

2018 yılında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından etrafı tel çitle çevrilen ve çevre düzenlemesi yapılmasının ardından atıl durumda bırakılan Tema Parkı’nda 1 hafta arayla ikinci kez yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Gelen ekiplerce yapılan çalışmalar sonrası söndürülen yangında yüzlerce ağaç zarar gördü.  
“160 DÖNÜMLÜK ALAN ATIL DURUMDA”
Tema Parkı alkol ve uyuşturucu kullananların uğrak noktası olması nedeniyle sık sık gündeme geliyor. 160 dönüm alana 2 yıl önce Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yüzlerce piknik masası ile barbekü kurulmuş alkol kullananların mesire alanına girişlerinin artmasının ardından giriş alanları beton bariyerlerle kapatılmıştı. Tel çitleri keserek mesire alanına giren alkol ve uyuşturucu kullananlar tarafından burada bulunan masa ve barbekü alanları kırılarak kullanılamaz hale getirildi.
“BİRAN ÖNCE GÜVENLİK GETİRİLSİN!”
Çevredeki vatandaşlar Tema Parkı ve Mesire Alanı’nı yetkililer, artık gündemine alsın diyerek, “Çorlu’da yeşile hasret yaşıyoruz. Burada büyük bir ağaçlık alanımız var ama alkol ve uyuşturucu kullananlar tarafından talan ediliyor. Yetkililer artık burasını gündemine alsın. Biz hem endişeleniyoruz hem akşamları gürültüden dolayı camlarımızı açamıyoruz. Güvenlik görevlilerinin koyulması çok mu zor? Biz çocuklarımızı her gün uyarıyoruz sakın oraya girmeyin etrafına yaklaşmayın diye. Biz burada böyle bir alanın yanarak ya da talan edilerek yok olmasını istemiyoruz. Artık buraya da bir bakım yapılsın burada da önlemler alınsın” diyerek sitem ettiler.