9 Saat Ambulans Gelmeyince Hastasını Sedyeyle Eve Götürmeye Kalktı

TAKİP ET

Rahim Taşkın/Ünzüle Coşkun (Özel)- Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde eve nakil için ambulans bekleyen babasına ambulans 9 saat gönderilmediğini ileri süren oğlu, sedyeyle eve götürmeye kalktı. Cadde üzerinde sedyeyle hasta götürüldüğünü gören Çorlu'da bulunan özel bir hastanenin yetkilisi olay yerine çağırdığı hastanenin ambulansıyla hastanın evine nakli sağladı.

Olay, Çorlu Devlet Hastanesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, sabaha karşı saat 3 sıralarında evde fenalaşan N.S. ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Burada tedavisi tamamlanan N.S. saat 10.00’da taburcu edildi. Yatalak olan babasını eve götürmek için ambulans isteyen M.S. saat 19.00’a kadar bekledi. Yaklaşık 9 saat hastanenin acil servisinde sedye üzerinde yatan babasının acı çekmesine daha fazla dayanamayan M.S. sedyeyle babasını eve götürmeye kalktı. Çorlu Devlet Hastanesi’nden Ahmet Piriştina Caddesi’ne kadar babasını sedyede taşıyan M.S.’nin yardımına Çorlu’da bulunan özel bir hastanenin yetkilisi yetişti.
ÖZEL HASTANENİN AMBULANSIYLA EVE NAKLEDİLDİ
Cadde üzerinde sedyeyle hasta taşındığını gören yetkili aracını sağa çekerek yanlarına gitti. Durumu öğrenmesinin ardından hastanenin ambulansını arayarak bulundukları yere çağırdı. Özel hastaneye ait ambulansa alınan N.S. sağlık ekiplerince ilk müdahalesinin ardından Nusratiye Mahallesi’nde bulunan evine nakledildi.
“9 SAATTİR AMBULANS BEKLİYORUZ”
Çorlu Devlet Hastanesi Acil Servisinde 9 saat ambulans beklediklerini iddia eden M.S., “Babam sabaha karşı rahatsızlandığı için 112’yi arayarak ambulans istedik. Kısa sürede gelen ekiple babamı hastaneye kaldırdık. Saat 10.00’da taburcu edildi babam yatalak olduğu için ambulans istedik tekrar eve nakletmeleri için. Saat 19.00’a kadar bir türlü ambulans gelmedi babamı eve götürmeye yaşlı adam zaten ağrıları var sedyede daha da canı acımaya başladı. Acilde 9 saat bekledik koronavirüs salgını var sonucunda bir dünya hasta geliyor acile bende en sonunda dayanamadım babamı sedyeyle eve kadar taşıyacaktım. Allah razı olsun bu yetkiliden yoldan geçerken bizi görmüş hemen hastanenin ambulansını aradı ve babamı eve götürdük” dedi.