44 Gündür Kayıp Zilan Bakın Nerede Bulundu

TAKİP ET

Rahim Taşkın/Ünzüle Coşkun (Çorlu Haber) – Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 9 Şubat tarihinde evden pide almak için çıkan ve 44 gündür haber alınamayan 14 yaşındaki Zilan Nimet Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Büro Amirliği ekiplerince kendisini daha öncede kaçıran 17 yaşındaki İsa A.'nın babasının evinde bulundu.

14 yaşındaki, Zilan Nimet İkiz 9 Şubat tarihinde evden pide almak için ayrıldı. Bir süre sonra kızının eve dönmemesi üzerine anne Hayriye Çeçen dışarıya çıkarak Zilan Nimet’in gidebileceği yerleri kontrol etti. Kızını bulamaması üzerine telaşlanan anne, durumu polise bildirdi. 44 gündür kızından haber alamayan acılı anne son olarak 23 Mart tarihinde Araştırmacı-Gazeteci Müge Anlı'nın programına konuk oldu. Çeçen’in programa çıkmasının ardından 14 yaşındaki Zilan Nimet İkiz’den sevindiren haber geldi.
TEK TEK ADRES BELİRLENDİ
Mutlu haberi canlı yayında duyuran Müge Anlı; “Evden kaçma yaşı çok erkene indi ve bu hepimizi tedirgin ediyor. Nimet dün yayınımızın ardından bulundu. Alkışlar Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Büro Amirliği ekiplerine gelsin. Kaçıran kişide 17 yaşında ikisi de telefon kullanmadığı için teknik takip yapılamadı. Ama ekipler tek tek adres belirlediler ve dün eş zamanlı operasyon düzenleyerek kızımızı onu kaçıran kişinin babasının evinde buldu.” dedi.
14 YAŞINDAKİ KIZ KENDİSİNİ KAÇIRAN KİŞİNİN BABASININ EVİNDE BULUNDU
Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Büro Amirliği ekiplerince başlatılan geniş çalışmalar sonucu belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda Zilan Nimet kendisini kaçıran 17 yaşındaki İsa A.’nın babasının evinde bulundu. Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Zilan Nimet ifadesinin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edilmek istemediğini belirtti. Bunun üzerine 14 yaşındaki kız devlet korumasına alınarak yetiştirme yurduna yerleştirildi.
ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEK!
Günler sonra ilk kez telefonla konuşan Zilan Nimet annesine 'İsa'dan şikayetini geri çek' dedi. 44 gün sonra kızının sesini duyan acılı anne Hayriye Çeçen göz yaşlarına hakim olamadı. Müge Anlı'nın ekibi ile kızını görmek için Çorlu'ya gelen anne Hayriye Çeçen Zilan Nimet'in kendisi ile görüşmek istememesinin ardından yıkıldı. 
Ekiplerin İsa A. ve babasını arama çalışmaları sürüyor.