"4 Nisan Seçimlerinde HÖH Eski Gücüne Dönmesi Lazım"

TAKİP ET

4 Nisan 2021 tarihinde Bulgaristan'da gerçekleşecek olan genel seçimlerle ilgili Çorlu'da bilgilendirme toplantısı düzenlendi.  Türkiye'de Bulgaristan vatandaşlarının yoğun olarak yaşadığı Tekirdağ'da da sandık kurulacak.

Bulgaristan’da 4 Nisan’da yapılacak genel seçimler için Türkiye’de yaşayan Bulgaristan vatandaşları sandık başına gitmeye hazırlanıyor. Çalışmaların devam ettiği Çorlu’da bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Çorlu Belediyesi Atatürk Enstitüsünde yapılan toplantıya CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün, MHP eski dönem Milletvekili Bülent Belen, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Bulgaristan Silistre Hak ve Özgürlükler Hareketi İl Başkanı Sezgin Galib, Kruşari (Armutlu) Belediye Başkanı İlhan Müstedjeb, Glaviniza (Asvatköy) Belediye Başkanı Nejdet Djevdet, HÖH Trakya Temsilcisi ve Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Güner Çetin, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemalleddin Avcı, muhtarlar, STK ve dernek temsilcileri katıldı.
“TRAKYA’DA SANDIK SAYISINI 24’TEN 9’A DÜŞÜRDÜLER”
HÖH Trakya Temsilcisi ve Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Güner Çetin çalışmalara daha önce başladıklarını ifade ederek, “Bu akşam bu tabloya baktığımda herkese teşekkür etmek istiyorum. 4 Nisan’da Bulgaristan’da genel seçim yapılacak. Bizler burada bölge bölge çalışmalara neredeyse 1 ay önce başladık. Şuan Tekirdağ bölgesinde dernek başkanlarımız ve muhtarlarımız burada hepsine tekrar teşekkür ediyorum. Sizlere seçimle ilgili kısa bilgiler vererek nasıl bir seçimin olacağını hep birlikte konuşacağız. Bizim seçim çalışmalarında ilk konumuz beyanneme toplama oldu. Bu konu ile ilgili ilk toplantıyı Çorlu’da daha sonra Ergene, Süleymanpaşa, Çerkezköy ve Kapaklı’da gerçekleştirdik.  Daha önce 2016 yılından önce Türkiye’de 75 sandık vardı bunların 24 tanesi Trakya bölgemizdeydi. Hak ve Özgürlükler iktidar ortaklığından düşmesi nedeniyle diğer partiler koalisyon kurarak kanunla bu sandık sayılarını düşürdüler. Türkiye genelinde sandık sayısı 75’ten 35’e Trakya bölgesinde ise 24’ten 9’a düştü. Bu 9 sandığın dağılımı ise Tekirdağ’a 6 tane, Kırklareli’nde 2 tane ve Edirne’de konsoloslukta da 1 tane var.  Şuan beyanname süreci devam ediyor” dedi.
“HIZ KESMEDEN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRMELİYİZ”
Beyanname toplama çalışmalarına devam etmeliyiz diyerek sözlerine devam eden Çetin, “Daha 15 günlük bir süreç var ve çalışmalarımız çok güzel gidiyor. Beyanname toplama tarihi 9 Mart’ta son buluyor. Hız kesmeden beyanname toplama çalışmalarımıza bu süreçte devam etmemiz gerekiyor. Ne kadar çok beyanname toplarsak bizim için o kadar iyi. Topladığımız beyannamelerde ki vatandaşlarımızın isimleri seçim günü seçim listesinde de çıkacak bu da oy kullanmalarında kolaylık sağlayacak. Daha önceki seçimlerde 1 tane paravan vardı sandık sayılarını düşürünce bizde paravan sayısını 2’ye çıkardık ama şuan pandemi olduğu için bu paravan sayısını 4’e yükseltmeye çalışıyoruz. Beyanname toplama konusunda Tekirdağ şuan Trakya’da birinci durumda. Daha çok beyanname toplarsak beyanname toplamayan diğer illerden sandıkları buraya talep edeceğiz. 4 Nisan’da Hak ve Özgürlüklerin eski gücüne dönmesi lazım. Biliyorsunuz daha önce 38 tane milletvekilimiz vardı çeşitli nedenlerle 10 tane milletvekilimiz düştü. Hedefimiz en az yine 38 milletvekili çıkarmak olacak. Bulgaristan parlamentosunda 240 milletvekili var 40 milletvekili olduğu zaman tekrar Anayasa Mahkemesine başvurma hakkımız olacak. Bize karşı çıkan kanunlara partimizin itiraz etme hakkı olacak” dedi.
“BU SEÇİMİN SONUCU OLUMLU OLACAK”
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Tekirdağ ilindeki oda başkanlarımızın, belediye başkanlarımızın, milletvekillerimizin bu birliktelikle hareket ettiği takdirde gelecek seçimlerde elde edilecek neticenin şimdiden olumlu olacağı kanaatini ifade etmek herhalde haksız bir değerlendirme olmaz” dedi.
“PARTİMİZE VE DAVAMIZA SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ”
MHP eski dönem Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, “4 Nisan’da Bulgaristan’da seçimler var. İnşallah Hak ve Özgürlükler Hareketi ile geçtiğimiz ayda yapılan kurultayından sonra Bulgaristan’da ki Türkleri temsil ettiğini ortaya koyan o iradeyi ortaya koyan siyasi partilerle ilgili Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve hükumetinin tavrı da ortaya çıkmış durumda. Dolayısı ile bu seçimde bunu iyi değerlendirmeliyiz. Bu seçimde çok çalışmalıyız. Türkiye’de yaşayan Türkler olarak bil hassa Bulgaristan’dan göç etmiş Bulgaristan Türkleri olarak davamıza ve partimize destek çıkmak zorundayız” dedi.
“BAŞARIYI GETİRECEK IŞIKLARI GÖRÜYORUM”
CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun,  “Biz birlik olursak üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey yok şu anda ben Çorlu'da bu salonda o birlikteliği görüyorum o birliktelik bize Bulgaristan'da yapılacak 4 Nisan seçimlerinde başarıyı getirecek ilk ışıkları buradan görüyorum. Biz Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ın da sizlere selamını getirdim. Bir ve birlik olursak güzel işlere hep beraber başarmış oluruz, ben buna inanıyorum” dedi. 
“BULGARİSTAN’A GELEN SOYDAŞLARIMIZIN HAKKINI DAHA FAZLA KORUMAK İSTİYORUZ”
Hak Ve Özgürlükler Hareketi Silistre İl Başkanı Sezgin Galip yaptığı konuşmada, “Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkanı Mustafa Karadayı'nın sizlere çok selamı var, bu seçimler Bulgaristan için çok önemli ülke olarak da, parti olarak da çok önemli. 2017 partimiz ikiye bölünmüştü Dost Partisi çıktı bizden. Şimdi o ayrılıklar yok, daha güçlü bir şekilde gelmek istiyoruz. Biz çifte vatandaşlarımızın Bulgaristan’a geldiği zaman daha çok yardımcı olmak istiyoruz” dedi.