270 Bin Nüfuslu İlçede Mezarlık Hariç Her Yer Kızardı!

TAKİP ET

Rahmican Çalışkan/Ünzüle Coşkun (Çorlu Haber) - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın örnek gösterdiği iller arasında olan Tekirdağ'da, vaka artışı hızla artıyor. Çorlu'da koronavirüs yoğunluğu hiç olmadığı kadar yüksek seviyelere geldi.

Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs bilgilerini içinde barındıran 'Hayat Eve Sığar' uygulamasındaki Çorlu’nun yoğunluk haritası vatandaşları tedirgin etti. Çorlu’da neredeyse mezarlıklar hariç ilçedeki tüm alanlarda yoğunluk olduğu görüldü.
Ülke genelinde belirli bölgelerde yoğunluk yaşanırken, Korona virüsün en fazla görüldüğü illerden biri de Tekirdağ oldu. Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi  yoğunluk haritasında ilk sırada yer aldı. Çeşitli renklerle renklendirilerek yoğunluk haritası belirlenirken, en riskli bölgeyi belirten kırmızı renk neredeyse Çorlu’nun tamamını kapladı.
Koronavirüs vakalarının arttığı Çorlu’da, cadde ve sokakların ise adeta pandemi riski yokmuş gibi dolu olması ise “Pes” dedirtti.
Maske takmayanların, sosyal mesafe kuralına uymayanların olması da bir başka ayrıntı olarak dikkat çekerken, son günlerde artış gösteren vakalara rağmen vatandaşlar virüs riskine aldırmadan meydanları doldurdu.
Kış ayları ve gevşetilen yasaklar, koronavirüsün yayılmasını hızlandırırken, vatandaşların tedbirlere uymaması, karantinada izole olması gerekenlerin sokağa çıkması ile birlikte durum ciddileşti.
Koronavirüs testi pozitif çıkan ya da virüslü vatandaşlarla temaslı olduğu tespit edilerek karantinaya alınan kişilerin adreslerinin bulunduğu bölgelere göre hazırlanan yoğunluk haritasındaki kırmızı renk durumun ciddiyetini gözler önüne serdi.
Komşu İllerde Alarm!
İstanbul’da gerçekleşen hareketlilik kentteki vaka artışını hızlandırdı. Raporda, riskin Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Esenyurt ve Küçükçekmece gibi ilçelerinde daha yüksek olduğuna dikkat çekildi.
Lüleburgaz ve Edirne’de Vaka Artışı Türkiye Ortalamasının İki Katı
Lüleburgaz'da koronavirüsü vakaları hızla artmaya devam ediyor... Türkiye ortalamasının iki katı vaka artışının görüldüğü Lüleburgaz'da ortaya çıkan tablo korkutuyor.
Öte yandan, Edirne genelinde son 15 günde corona virüsü vakalarında ciddi artış yaşandığının altını çizen Edirne Tabipler Odası Başkanı Dr.Gürcan, Covid-19 testi pozitif çıkan gebe ve çocuk sayısında ciddi artış yaşandığına dikkat çekti.

 


ÇERKEZKÖY


ÇORLU


ERGENE


HAYRABOLU


KAPAKLI


MALKARA


MARMARAEREĞLİSİ


MURATLI


SARAY


SÜLEYMANPAŞA


ŞARKÖY