13. Evcil Kanatlı Hayvanlar Festivali sona erdi

TAKİP ET

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde düzenlenen 13. Evcil Kanatlı Hayvanlar Festivali sona erdi.

Tekirdağ İl Kültür Müdürlüğü, Çorlu Belediyesi ve Çorlu Evcil Kanatlılar Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen 13. Evcil Kanatlılar Festivali, 54 ilden binlerce hayvanseveri bir araya getirdi.  
  270 satış kafesi, 830 yarış kafesi ile alanında birçok etkinliği geride bırakan Çorlu Evcil Kanatlılar Festivali’nin 13’üncüsü, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcısı ve Çorlu Kaymakam Vekili Aydın Tetikoğlu, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ersan Ulusan, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Demirci ve Kemaleddin Avcı, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda hayvanseverin katılımı ile gerçekleşti.
  Çorlu Evcil Kanatlılar Derneği Başkanı Aytaç Göçmen, Türkiye genelinde yaklaşık 5 milyon evcil kanatlı hayvan bakıcısı bulunduğunu belirterek, "Burada ürettiğimiz ırklarla, Türkiye ve dünyanın farklı bölgelerinden gelenler ile değişim yapıyoruz. Festivalimiz 10 bin kişilik katılımla önemli bir ziyaretçi sayısına ulaştı. Etkinliklerimizi artırarak Avrupa ülkelerindeki başarıyı yakalamayı hedefliyoruz" dedi.
  Farklı cins kanatlı hayvanın sergilendiği festival sonunda dereceye girenlere ödülleri verildi.